Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski ministar prometa

Ukidanje pomicanja sata ne prije 2021.

Pomicanje sata
Duško Jaramaz/Pixsell
04.12.2018.
u 20:57

Pomicanje roka do 2021., dvije godine nakon roka koji je u rujnu predložila Europska komisija, omogućilo bi zemljama članicama više vremena za pripremu, naglašava Hofer, čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom

Odluka država članica EU o prijedlogu Europske komisije da se ukine postojeći režim pomicanja satova dvaput godišnje u izmjeni ljetnog i zimskog računanja vremena odgođena je barem do 1. travnja 2021., dogovoreno je na sastanku ministara prometa iz 28 država članica.

Ministar Oleg Butković kaže kako je dogovoreno i da do jeseni 2020. svaka država zauzme jasan stav je li za to da se nakon ukidanja pomicanja satova ostane trajno na zimskom ili ljetnom računanju vremena.

– Podržali smo stav da se ukida pomicanje sata dvaput godišnje, iako u Hrvatskoj još nemamo stav hoće li to biti zimsko ili ljetno. Moramo provesti javnu raspravu, uključiti i turistički i prometni sektor, i porazgovarati na razini Vlade pa vidjeti što je najbolje. Podržali smo da to pitanje bude odgođeno do 2021. – rekao je Butković.

Pogledajte video o pomicanju sata

Komentara 16

AA
aabbcc
15:20 03.12.2018.

Treba vremena da strucnjaci obrane doktorate na pomicanju saHata.

Avatar Asterix
Asterix
12:33 03.12.2018.

Što se tu ima prilagođavati 2-3 godine jadna im pamet. Sada se prilagođavamo 2 puta godišnje, kod ukidanja bi se prilagodili posljednji put.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:15 03.12.2018.

kad treba nekaj napravit za građane onda se nema vremena,al ak treba nekaj napravit za političare odmah se može!smrad do smrada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije