Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvero kandidata

Poništen natječaj za novog ravnatelja. Nogalo: 'Naše čudo svima smeta, idemo izginuti'

Boro Nogalo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.02.2020.
u 11:59

Uz sve drame oko smjene dr. Nogala, javnost je pratila i natječaj za ravnatelja koji nije uspio, stoga na dužnosti ostaje dr. Ivana Đerek Dubravčić, inače djelatnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak nije izabralo novog ravnatelja te je natječaj poništen pa će bolnicu sljedećih godinu dana voditi vršiteljica dužnosti ravnatelja dr. Ivana Đerek Dubravčić.

Nakon smjene dr. Bore Nogala, podsjetimo, djelatnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba dr. Đerek Dubravčić imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnatelja i sljedeću godinu bit će odgovorna za veliki europski projekt translacijskog centra na Srebrnjaku.

Natječaj je poništen nakon što Upravno vijeće nije odabralo nijednog od četiri kandidata koji su se javili, a u međuvremenu su svaku sjednicu pratile nove nelogičnosti i, u najmanju ruku, upitne odluke. Tako je mijenjan i sastav Upravnog vijeća, dnevni red nije bio poznat, kako tvrde upućeni, ni svim članovima. Uz dr. Nogala i dvije liječnice dječje bolnice Srebrnjak, na natječaj se javio dr. Dragan Korolija Marinić, bivši SDP-ovac koji je prešao u Stranku solidarnosti i rada. Međutim, lanjskog prosinca odlazi iz stranke zagrebačkog gradonačelnika i javlja se na natječaj za šefa Srebrnjaka zbog čega je ispisnica od Bandića protumačena tek kao manevar. Uza sve drame oko smjene dr. Nogala, javnost je pratila i natječaj za ravnatelja koji nije uspio, pa će sljedećih godinu dana vršiteljica dužnosti ravnatelja donositi velike odluke o  projektu financiranom iz fondova EU.

– Odjedanput je postalo tajno Upravno vijeće, nepoznat dnevni red, odluke koje se donose su tajna. Čak je tajna i kad ćemo se registrirati kao klinika, za što smo dobili odluku, a čime bi Srebrnjak postao još čvršći. Naš osnivač i dalje smatra da smo nesposobni realizirati projekt iako imamo podršku Vlade, ministarstava pa nekoć i Grada Zagreba. Uzdam se u Boga i nadam se da nas neće uništiti. Da ovo nije dječja bolnica, da je to neka rehabilitacija, lječilište, hajde, ali uništavati dječju bolnicu koja je najviše napredovala u struci i znanosti… Razočaran sam u sustav, politiku, etiku. Sada u ovakvoj atmosferi, kada postoji pritisak zbog alergija, gripe, komplikacija, mi radimo trostruki posao, a oni zapošljavaju administraciju umjesto pedijatara – iskreno će dr. Nogalo.

Dr. Nogalo, smatrajući da se ponajprije treba baviti liječničkim poslovima, nije htio govoriti o detaljima o zapošljavanju nemedicinskog kadra u ovoj dječjoj bolnici, a kako se može čuti na Srebrnjaku, neka su se radna mjesta i “duplirala”. Postavljen je novi voditelj projekta, nova osoba u računovodstvu, nabavljen navodno čak i novi softver, a dr. Nogalo nam potvrđuje da su u bolnici i vanjski revizori.

– Valjda deset inspekcija nije našlo ništa sporno, ali to nije dovoljno pa sad imamo dubinsko snimanje. Za dva dana izaberu dubinsko snimanje, mene smjene za jedan, a pola godine ne mogu primiti pedijatra da liječi djecu. Napravili smo čudo od kuće, to čudo nikome ne odgovara i svima smeta pa, ako ćemo izginuti, idemo izginuti – poručio je dr. Nogalo uz kojeg su stali i ostali zaposlenici dječje bolnice Srebrnjak.

Video: Dr. Boro Nogalo o otkazu

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kamamalosutra
12:49 21.02.2020.

Sve očekivano. Samo što naivni vjeruju da se ovkve stvari događaju samo pod Bandicem. Ovako je doslovno svugdje. Samo to novinare ne zanima.

Avatar Ganymedesq
Ganymedesq
17:44 21.02.2020.

Ljubomora je krunidba uspjeha!

IV
IvoDivo
16:13 21.02.2020.

Zšto se ovom Nogalu koji misli da je njegova bolnica neda otkaz i preispita imovina, jer svi koji smo bili prisiljeni tražiti usluge u toj bolnici znamo da je mito bio glavni pokretač za zdravstvene postupke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije