Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Ništa od najave predsjednice da će Hrvatska postati najrazvijenija'

Bernardić u Koprivnici
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
16.02.2019.
u 13:50

Moramo smanjiti liste čekanja, dugove u zdravstvu, egzodus liječnika i medicinskih sestara izvan Hrvatske. Nažalost, ova Vlada to nije učinila...

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Koprivnici je, komentirajući četiri godine mandata predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rekao u subotu kako se nisu ostvarile njezine najave da će Hrvatska postati jedna od najrazvijenijih zemlja na svijetu, nego se, umjesto toga, iz Hrvatske iselilo 130 tisuća ljudi.

"Njene su najave bile da će Hrvatska postati najrazvijenija zemlja na svijetu. To se nije dogodilo. Umjesto demografskih mjera, mijenjanja negativnih trendova, jačanja gospodarstva, svjedočili smo samo iseljavanju njenog ureda i iseljavanju preko 130 tisuća ljudi iz Hrvatske", istaknuo je prvi čovjek SDP-a.

SDP je u Koprivnici predstavio svoj nacionalni program zdravstvene politike, a Bernardić je tom prigodom istaknuo kako SDP želi da hrvatski građani postanu ravnopravni s građanima ostatka Europske unije kad je u pitanju zdravstvo.

Bernardić u Koprivnici
1/8

"Moramo smanjiti liste čekanja, dugove u zdravstvu, egzodus liječnika i medicinskih sestara izvan Hrvatske. Nažalost, ova Vlada to nije učinila", rekao je predsjednik SDP-a.

Bernardić je u Koprivnici bio u društvu kandidata za Europski parlament Barbarom Antolić Vupora, Joškom Klisovićem i Ivanom Posavec Krivec te istaknuo da se sadašnji euro parlamantarci iz SDP-a: Biljana Borzan i Tonino Picula bore za hrvatske interese i da "nisu briselske sluge".

"Želja je SDP-a da hrvatski građani budu ravnopravni s ostalim građanima Europske unije. Da osim europskih cijena, primaju i europske plaće. Želimo i da naši poljoprivrednici imaju isti status kao i njihove kolege. Da primaju iste poticaje, a ne 30 posto manje što je "zasluga" ove Vlade", poručio je Bernardić.

Komentara 10

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:20 16.02.2019.

Što to ovaj smutljivac baljezga i proziva našu Vrhovnicu da nije ispunila svoje obećanje (ludom radovanje). Prije svega Carska, Kraljevska kao i Vrhovnička se ne poriče. Lijepa naša će postati najrazvijenija država ne samo u EU, već i u cijelom svijetu, ali za to treba vremena, kao što sportaši godinama treniraju da bi postali šampioni. Drugim rječima neovisna državna raga sada hvata zalet, propuštajući pred sebe i Bugarsku, tako da bi nakon toga u jednom jedinom skoku preskočila sve EU članice u gospodarskom razvitku. Uvjet svih uvjeta za taj skok svih skokova je da se naša hrvatska njiva pročisti od svega kukolja (nevjerodomoljubnih izroda), pa da naši zaslužni vjerodomoljubni osloboditelj i branitelji, sa svojim dičnim potomcima na državnoj ragi, koju su davno uzjahali, preskokče sve EU suparnik, Dakle vjerodomoljubni dvonogi papkari i kopitari tko bude strpljen, bit će i spašen, a do tada morate izdržati vašu Golgotu.

ST
stefj
14:10 16.02.2019.

Uh, Bernardić može pričati što želi, no ono što je napravila SDP-ova vlada za prošlog mandata možemo slobodno proglasiti zločinom. Ispali su jedna od najgorih vlada igdje, ikada, ako gledamo civilizirani svijet... Radi njih je kriza trajala par godina duže nego je trebala, razinu BDP-a od prije nego su oni došli na vlast tek smo nedavno dosegli. A tek mahnito zaduživanje i zapošljavanje u državnim i javnim strukturama. Joj...

MA
Marvin
14:50 16.02.2019.

Neznam sto bi htjeli , ja imam standard kojeg se ne sramim , nisam cekao ni tita ni Tudmana ni Kolinde , da sam cekao da mi ga oni izgrade ,danas bi mrmljao kao i svi ovdje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije