Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IDE SVOJIM TOKOM'

Ništa ne stoji na putu Pelješkom mostu. Žalac: Ne nasjedajte na politikanstvo

Gabrijela Žalac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
14.08.2017.
u 15:32

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac odbacila je u ponedjeljak u Jelsi mogućnost da izgradnja Pelješkog mosta bude dovedena u pitanje

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac odbacila je u ponedjeljak u Jelsi mogućnost da izgradnja Pelješkog mosta, strateškog hrvatskog projekta, kojeg je odobrila Europska komisija, bude dovedena u pitanje, a posebice nakon studije i svega što je preduvjet da bi EU odobrila financiranje tog projekta.

Na novinarske upite vezano za izjave nekih bošnjačkih političara u BiH koji ne odobravaju gradnju Pelješkog mosta dok se ne definira pomorska granica dviju država, ministrica Žalac rekla je kako misli da je to vezano više za izbore koji predstoje u BiH.

"Mislim da nema govora o tome da projekt Pelješkog mosta, kojeg je odobrila Europska komisija nakon svih konzultacija s našim susjedima, uopće se dovede u pitanje", izjavila je ministrica Žalac u Jelsi na Hvaru, gdje je nazočila svučenoj sjednici Općinskog vijeće u povod Dana grada.

Gabrijela Žalac
1/4

Dodala je kako smatra da "ne postoji nikakav prijepor između dvije države, Hrvatske i BiH, a posebice nakon odobravanja i studija i svega onoga što je bilo nužno kao preduvjet da bi Europska komisija odobrila financiranje tog projekta."

Naglasila je da "sve ide svojim tijekom kako smo i pregovarali svih ovih godina. Mislim kako sitne politikantske priče ne trebaju uopće dovoditi u pitanje niti odnose dviju država a kamoli dovoditi u pitanje ovako veliki projekt," poručila je ministrica Žalac.

Pelješki most strateški za Republiku Hrvatsku

I predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković ranije danas izjavio je Jelsi  kako se projekt izgradnje Pelješkog mosta nastavlja, istaknuvši da je to strateški projekt za Republiku Hrvatsku i najveći pojedinačni projekt koji se financira sredstvima EU, a trebao bi biti realiziran do 2020. ili 2021. godine.

"Što se tiče Pelješkog mosta mislim da je tu Vlada Republike Hrvatske bila sasvim jasna i to sam rekao prije nekoliko dana. Ne samo da se nastavlja projekt izgradnje Pelješkog mosta nego smo dobili osiguranih 357 milijuna eura," rekao je novinarima premijer Plenković u Jelsi, vezano za izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je u nedjeljnom intervjuu sarajevskom portalu Faktor.ba rekao kako drži da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije države i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru.

Komentara 4

DD
ddh
15:59 14.08.2017.

Sigurno je, da most ide. Ali je isto tako sigurno, da ce Bekirovi saveznici u Hrvatskoj politici poput SDP-a i saveznici u medijima poput Indexa, Novog, a pogotovo propagandna centrala SDP-a na HRT-u na celu sa Severovom, Pavickom, Vlahovim i drustvom sve

DU
Deleted user
16:07 14.08.2017.

gospodjo zalac napisite ako imate podatke kolike su uplate rh a koliko nam je vraceno nasih uplacenih sredstava za te vase cuvene projekte stalno se pozivate na eu a do sada mi u rh nismo osjetili blagodati eu osim iseljavanjanja vas regionalni i ruralni razvoj je kao cuveni slavonski hotel propuh

B2
bokida 2
16:38 14.08.2017.

To su naši novci i naši projekti . Zar i tu ima mi , vi , oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije