Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hzzo

'Nismo zaprimili zahtjev za izmjenom kriterija za primjenu lijeka Spinraza'

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/19
24.12.2018.
u 14:58

Lijek Spinraza se, na teret HZZO-a u okviru sredstava za posebno skupe lijekove, ne može započeti primjenjivati kod bolesnika koji su na trajnoj mehaničkoj ventilaciji i stariji od 18 godina

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u ponedjeljak kako nije zaprimio zahtjev za izmjenom kriterija za primjenu lijeka Spinraza na teret sredstava HZZO-a.

Lijek Spinraza se od 10. svibnja može primjenjivati na teret obveznog zdravstvenog osiguranja u Referentnom centru Ministarstva zdravstva za pedijatrijske neuromuskularne bolesti u KBC-u Zagreb, kod bolesnika sa spinalnom mišićnom atrofijom, koji zadovoljavaju kriterije za primjenu koji su navedeni u listi lijekova, a kojima je liječenje odobrilo Bolničko povjerenstvo za lijekove.

Lijek Spinraza se, na teret HZZO-a u okviru sredstava za posebno skupe lijekove, ne može započeti primjenjivati kod bolesnika koji su na trajnoj mehaničkoj ventilaciji i stariji od 18 godina, ističe HZZO.

Ako HZZO zaprimi prijedlog za izmjenom kriterija, uz odgovarajuću dokumentaciju, prijedlog će razmatrati Povjerenstvo za lijekove, navodi se u priopćenju.

1/19

HZZO je time reagirao na prosvjed koji su u subotu u Sisku organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, kako bi podržali dječaka Matu Bešlića koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosnim lijekom Spinrazom.

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

>> Pogledajte video i saznajte koje su to supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije