Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O GRADU DANAS
Povratak na članak

Vukovarke različitih nacija: Nismo jadni, ne žalite nas. imamo iste probleme kao i vi

Ako se oko nekih stvari ove dvije novinarke, a prije svega Vukovarke, i ne slažu, složit će se da im iznimno smeta kada ih se gleda ili govori o njima sa žaljenjem jer dolaze iz Vukovara.

Komentari 12

Avatar Upitnik30
Upitnik30
11:21 18.11.2020.

Zanimljivo.. Novinarka osjeća podjelu.. Misli da je zbog ekavice koju koristi u državi kojoj je službeni jezik hrvatski.. eto, svi koje znam iz Vukovara jednostavno se priklanjaju "svojima" jer je to od početka bilo jednostavnije i sigurnije zbog glasnih ekstremista pojedinaca, ali svi žive normalno.. čak mi je jedan poznanik rekao da se tako osjeća i sada nakon što je otišao raditi u Njemačku.. drži se svojih jer je stranac i iako poštuje pravila države u kojoj živi - nije isti kao Nijemci.. od toga ne pravi dramu i ne smatra to čudnim jer, kaže, tako bi se osjećao Nijemac u Hrvatskoj.. tko se asimilira u nekoj zemlji - nema problema, a tko tjera mak na konac..

VL
Avatar drug Joža
drug Joža
12:43 18.11.2020.

Vrlo je jednostavno, ako se nekome ne sviđa u RH, neka lijepo ode tamo gdje mu se sviđa.

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
11:48 18.11.2020.

Pričate stvari koje promoviraju tipovi poput Bradarića koji su na tenku ušli u Vukovar. Ova sandra je kao bojan glavašević, ubiju im oca a oni glume katolike veće od samog pape. Iz odabira fakulteta velike većine pripadnika srpske nacionalnosti vidi se kako oni ne osjećaju pripadnost matične zemlje u kojoj žive. Odlaziti u novi sad završiti fakultet a zaposliti se u Hrvatskoj? Ići u različiti vrtić, slušati radio na srpskom jeziku i onda poslije imaš problem "uklopiti" se na fakultetu ili na radnom mjestu. Dok god sami srbi u Hrvatskoj ne shvate što žele od svoje budućnosti, ovdje, u zemlji kojoj su se rodili i u kojoj žive, tu neće biti napretka. Njihovo političko vodostvo u Hrvatskoj i oni sami sebe odvajaju i sami sebe guraju u nekakve ugrožene skupine uz pomoć nesretnih novinara (ako ih se tako može nazvati) poput Bradarića

VL
NA
Nadzornik
11:27 18.11.2020.

Odi ti Anđelka rađe k svojima prek Dunava pa si tam pričaj na ekavici i piši na ćirilici kolko hoćeš, nije Hrvatska za tebe

VL
EP
Epil
16:04 19.11.2020.

Zanimljivo, izbrisu te jer napises sto se cudi gospodja sto ne moze naci posao u Vukovaru sa diplomom iz N.Sada, njoj je Vukovar po tom cudjenju ocito u Srbiji. I komentar ti odmah nestane! Da, nevjerovatno uvrijedljivo.

VL
PR
prokurator
13:03 18.11.2020.

"Mi nismo jadni, nemojte nas žaliti" kažu mlade vukovarke i svaka im čast. a kod mene u susjedstvu, vukovarac kojemu grad mu plaća režije, prima braniteljsku mirovinu koju kaže da je premala, i nije htio raditi sa svojih 120kg mišića, mlada zdrava ljudeskara. pazite, lik dan-danas prima pomoć u hrani! kaže da se u vukovar nikad neće vratit - pa nije lud.

VL
Avatar patkovic
patkovic
11:31 18.11.2020.

u pravu je anđelka , oni na vlasti su navikli parazitirati i slabo im na pamet pada da se nešto radi

VL
TO
torcidasplit11
14:38 20.11.2020.

Iđi ća lipo u NS tamo lipo pričaj ekavski i piši ćirilicon. Đubre 🚮

VL
Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
05:52 19.11.2020.

Koja razlika izmedju hrvatice i Srpkinje! Noc i dan...

VL
NA
namome
13:03 18.11.2020.

Vukovar je hrvatski grad to nije uopste u pitanju,ali onaj koi misli braniti da se govor i pise na srpskom neka se poklopi po usima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.