Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisi sama - ideš s nama:

Crowdfunding kampanja za žene oboljele od raka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.03.2018.
u 15:39

Novac za prijevoz bolesnih žena skupljat će se do 20. travnja i mogu se pridružiti svi građani

Svaka četvrta žena koja prima kemoterapiju u zagrebačkim bolnicama nema riješen prijevoz do bolnice i natrag, nema novca za taksi pa putuje javnim prijevozom iako se redom ne osjećaju dobro od agresivne terapije. Pokazalo se to istraživanje Zaklade Solidarna i udruge Nismo same o problemima i potrebama žena oboljelih od karcinoma. Stoga je uoči sutrašenjeg Dana narcisa Hrvatske lige protiv raka, udruga Nisi sama, uz podršku Zaklade Solidarna, pokrenula crowdfunding kampanju prilupljanja sredstava za novu socijalnu uslugu - prijevoz žena na kemoterapiju i s nje pod nazivom "Nisi sama - ideš s nama".

Novac za prijevoz bolesnih žena skupljat će se do 20. travnja i mogu se pridružiti svi građani. 'Potaknuti  rezultatima  ovog  istraživanja  i  osobnim  iskustvom gdje sam prošla višestruke  kemoterapije, odlučile smo pokrenuti edukativno-donatorsku  kampanju  kojom  želimo omogućiti pacijenticama koje primaju kemoterapiju u zagrebačkim bolnicama, a nemaju dostatna financijska sredstva,  besplatan  prijevoz na kemoterapiju i s nje uz pratnju educirane volonterke/ra. Tijekom sljedećih mjesec dana želimo prikupiti prvih 100.000 kuna koji će pokriti troškove povratnog prijevoza za 1000 žena, a nadamo se kako  će  nam  se pridružiti i drugi gradovi i tako stvoriti povezanu mrežu nositelja  i  provoditelja  nove  socijalne  usluge.  Pozivam sve da nam se pridruže u prikupljanju sredstava – svaka kuna je važna, svaka kuna pokreće kotače  podrške',  istaknula  je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same.

'Zaklada  Solidarna  pokreće  inicijative za zajednicu i u zajednici, a ova socijalna  usluga  stvarna  je  potreba  oboljelih  od  kemoterapije.  Zbog posljedica  teških  terapija i narušenog zdravlja, pacijenticama je uistinu potreban  individualan  prijevoz jer svaki kašalj drugih u javnom prijevozu za  njih u toj fazi, može biti poguban. Karcinom je drugi uzročnik smrti u Hrvatskoj  i  zato  je  potrebno  djelovati  zajedno kako bismo doprinijeli prevenciji i  smanjenju  takvih  brojki',  istaknula  je  Sanja  Sarnavka, predsjednica  Upravnog vijeća Zaklade Solidarna i pritom pozvale građane da se  pridruže  prikupljanju  sredstava  te  obilježavanju  Danu narcisa na Cvjetnom trgu 24. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije