Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović u NY-u

'Nisam došao po glasove, ali dva su mandata malo da uredimo RH'

milanović u new yorku (1)
Foto: J. Jureško Kero
1/6
26.09.2012.
u 15:12

U Hrvatskoj je gospodarska kriza, kao i u ostalim zemljama Europe, ali ona će proći. Naslijedili smo nered u državi i trebat će nam više od jednog mandata da ga sredimo, kazao je

– Nismo došli po glasove kod vas, a posebno to naglašavam kad idem u posjet Hrvatima u BiH-a. Pet dana sam u New Yorku zbog zasjedanja Opće skupštine UN-a i drago mi je da smo se sastali da se upoznamo i razmijenimo mišljenja. U Hrvatskoj je gospodarska kriza, kao i u ostalim zemljama Europe, ali ona će proći. Naslijedili smo nered u državi i trebat će nam više od jednog mandata da ga sredimo. Hrvatsku treba počistiti kao i neurednu kuću, uvesti disciplinu i izgraditi bolji odnos prema državi. Nama je prioritet oporaviti gospodarstvo jer Hrvatska ima dobre resurse, odličan geografski položaj i veliki potencijal, ali moramo više raditi i otvarati nova radna mjesta.

Tim se riječima predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović obratio hrvatskim iseljenicima u New Yorku koje je na druženje s premijerom pozvao Ranko Vilović, veleposlanik Hrvatske pri UN-u i Generalni konzulat RH u New Yorku. Iseljenicima se obratila i Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova koja je naglasila da se raduje razgovoru s Hrvatima u New Yorku jer među njima ima i drage prijatelje.

U grupi od pedesetak okupljenih iseljenika bio je i Mirko Ilić, poznati grafički dizajner, Ranko Šuvar, sin pokojnog Stipe Šuvara, ali i Valentina Antill, kći Krešimira Džebe, legendarnog novinara iz Hrvatskog proljeća koja ima visoku poziciju u Citibanku u New Yorku.

Premijer Milanović zadržao se u razgovoru s Nenadom Bachom, poznatim glazbenikom i hrvatskim lobistom u Americi, Johnom Kraljićem, predsjednikom Nacionalne federacije Hrvata u Americi i Nedom Young, poznatom kolekcionarkom moderne umjetnosti i humanitarkom koja je sudjelovala u brojnim akcijama za pomoć hrvatskoj kulturnoj baštini i kupovini medicinskih aparata i obnovi crkve u rodnoj Korčuli. Iseljenici poput Ivice Kalinića upoznali su premijera Milanovića s organiziranjem Hrvatskog dječjeg festivala u Astoriji, Boris Miketić iz agencije Croatia Travel upozorio je na potrebu većeg ulaganja u hrvatski turizam i promidžbu u Americi, a Šime Šimunović, uvoznik hrvatskih prehrambenih proizvoda naglasio je kolika je važnost Podravke, Kraša, Francka i drugih hrvatskih tvrtki u predstavljanju naše zemlje u svijetu.

Na susretu s hrvatskim premijerom većina iseljenika izrazila je želju za ulaganjem u svoju prvu domovinu, a Milanović je naglasio da su dobrodošli, što će ponoviti i u razgovoru s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice s kojima će u četvrtak navečer razgovarati u Pittsburghu.

Komentara 135

ST
stjepanmusic971
22:33 26.09.2012.

koji ste vi bezveznjaci-a to mogu biti samo pristaše hdz-a- ali neka vam bude-za milanovića i za ovu našu vladu sve najbolje -i poruka samo tako nastavite i očistite ovu našu jadnu zemlju od ovakvih jadnika i hdz-ovih lopova!!!!!

DO
doktorica
15:38 26.09.2012.

nemate vremena,a narod gubi strpljenje!

JU
jupimi
15:56 26.09.2012.

vidi sad i hrvati koji zive vanka su dobri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije