Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privedeni roditelji

'Nisam Barbaru oteo iz njene kuće. Ako je to rekla, onda je lagala...'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
19.08.2017.
u 09:30

Šesnaestogodišnji Robert tvrdi da nije oteo Barbaru i da u automobilu nisu bili njegov otac, brat i stric, nego da su njih dvoje danima bili sami

– Nisam Barbaru oteo iz njene kuće i nije istina da su po nju došli moj otac, brat i stric. Ako je to ona rekla, onda je lagala jer je odmah kad nas je policija pronašla u jednoj kući kod Duge Rese policiji rekla istinu.

Kasnije je sve promijenila kada joj je došao otac kojeg se silno boji i koji joj je rekao što da kaže. Istina je da je sama htjela ići sa mnom, udati se za mene. Ponijela je i odjeću. Po nju sam u Tribalj došao sam u automobilu, kako smo se i dogovorili. Ona nije ponijela mobitel, ali se s moga odmah u subotu javila svojima i rekla da je sa mnom. Nije im htjela reći gdje smo, da je ne nađu, a kasnije im se više nije htjela javiti niti je htjela ići doma iako je mogla. Bili smo sami i nije bila talac – kaže nam Robert, 16-godišnji dječak iz okolice Ogulina, čija je ljubavna priča s 13-godišnjom Barbarom proteklih dana uzdrmala javnost.

I dok Barbarini roditelji tvrde da je riječ o otmici, Robertova je verzija onoga što se događalo dok se pet dana tragalo za njima potpuno drukčija.

U napuštenoj kući

Zatekli smo ga u kući u selu pokraj Ogulina. Njegovih roditelja Stipe i Gordane nema. S kaznenom prijavom za trgovanje ljudima završili su na razgovoru u riječkom Državnom odvjetništvu, potvrđeno nam je u PU primorsko-goranskoj. Robert je u kući sa šogoricama, a braća su otišla put Rijeke, kaže, vidjeti što je s roditeljima.

– Naša se strana priče zanemaruje, a istina je da svekar i svekrva nisu znali što je Robert napravio i gdje je. I svekar je u subotu policiji prijavio da je Robert nestao jer se ujutro nije vratio doma, ali nitko nije reagirao, nego tek kada su njezini roditelji prijavili nestanak – kaže nam jedna od šogorica.

Robert priznaje da se roditeljima nije javio, da su on i Barbara od Oštarija do Duge Rese otišli autostopom u jednu napuštenu kuću i da Barbara nije htjela ići kući, već ostati s njim.

– Na spomen oca se tresla, bojala ga se i nije htjela ići kući bez mene. Mi se jako volimo i htio bih nastaviti vezu, ona želi biti sa mnom, ali neću na silu, ako njezini ne daju – kaže Robert, i sam preplašen zbog svega. Dodaje da se s Barbarom dopisuje preko Facebooka od listopada prošle godine, a da su službeno u vezi od srpnja i da su se prije dva, tri tjedna našli u Crikvenici kamo ga je odvezao bratić.

Ruksak pun odjeće

– Kako mogu reći da je Barbara oteta kada je sa sobom ponijela torbu i ruksak pun odjeće! Ne branim Roberta, napravio je glupost, mlad je i zaljubljen i oni oboje ne vide dalje od toga, ali neka i njezini roditelji snose dio odgovornosti. Neka se pitaju zašto im je dijete pobjeglo u noći – komentira Kata Cindrić, susjeda Robertove obitelji. Njezina snaha Sanela kaže da su i Stipe i Gordana patili, da nisu znali gdje su djeca.

Ključne riječi

Komentara 62

BE
Bel
10:18 19.08.2017.

Nikako ne mogu shvatiti zasto se zakoni RH ne provode i nad Romima? Ako je netko maloljetan, onda je maloljetan. Svoje obicaje neka okace macku o rep, neka se pridrzavaju zakona. Na to ih treba prisiliti. Problem nije u njima, problem je u nasoj vlasti koja odredjenim manjinama i grupacijama "gleda kroz prste". Zakon bi trebao biti jednak za sve stanovnike jedne drzave.

US
USA
09:57 19.08.2017.

Vec je po prvom clanku i odredjenim novinarskim terminima bilo jasno da se radi o Romskoj obitelji. Otmicarevoj mislim. Vidim da su svagdje zavladala Sorosevska neoliberalna pravila izvjestavanja gdje se kad god se radio o zlocinu pocinjenom od strane manjine koriste eufemisticki izrazi i ne spominjanje stvarnog porijekla. Prosle godine je skupina Roma napala oko Cakovca dva policajca u autu (ne drzite me tocno za rijec o samom dogadjaju), a novine su doslovno napisale da su policajce napali drumski razbojnici ili hajduci (tako nesto bez srbizma ali isti kontekst)

TR
trnek505
09:51 19.08.2017.

eeee telac jedan ,o cemu ti pricas ???? ona se htijela udat za tebe a ima 13g ti 16 godina ... aj da ona ima 17 il 18 na vise jos bi razumio no uzet dijete za zenu je nastrano majmune jedan ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije