Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj kiretaža

Ninčević Lesandrić: Naravno da govorim istinu, prošla sam traumu

Ivana Ninčević Lesandrić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.11.2018.
u 15:12

Sama činjenica da osobi koja je to prošla kažete da govori neistinu, znate li koliko to vrijeđa tu osobu, rekla je zastupnica

Naravno da govorim istinu, i ja i tisuće žena koje su sve ovo prošle, reagirala je danas Mostova Ivana Ninčević Lesandrić na izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da je govorila neistinu kada je u saborskoj raspravi o njegovu opozivu iznijela svoje bolno iskustvo kiretaže, kako je tvrdila, bez anestezije. Kujundžić je danas, podsjetimo, osim što je rekao da je govorila neistinu, ustvrdio kako je radila neprimjereno za saborsku zastupnicu te da je inspekcija Ministarstva zdravstva ustvrdila da nije bilo propusta u splitskoj bolnici.

- U izjavi ministra zdravstva Milana Kujundžića tužno je i žalosno da naglašava da saborska zastupnica govori neistinu, a zapravo bi trebalo biti da pacijentica govori istinu, kao i sve ostale pacijentice. Ja sam, na žalost, kao i sve ove žene koje su se javile kao pacijent prošla takvu traumu i jedino zbog čega javno govorim je da to zaustavim. Ovo se ne smije dovoditi u politički kontekst niti ovo ikada smije biti politička priča jer je ovo životno iskustvo stotine tisuća žena. Jednostavno, treba prestati s takvim tretmanom – naglašava Ninčević Lesandrić.

Svi su joj, tvrdi, govorili da ne treba očekivati nikakvo drugačije rješenje od Ministarstva zdravstva jer će, kaže, tvrditi da je sve biti po pravilima struke, da su to već prošli i da se ne treba nadati ničem drugom.

- Iskreno, dijelom sam očekivala da će biti drugačije rješenje, barem da se priznaju pogreške na kojima će se raditi i popraviti. Oni jesu u svom nalazu naveli nekoliko mjera što dokazuje da vide pogreške. Sama činjenica da osobi koja je to prošla kažete da govori neistinu, znate li koliko to vrijeđa tu osobu. Mene svaki put kad to pročitam jednostavno pogodi kada kažu da lažem nešto što sam prošla, a to je toliko bolno i obilježi te za cijeli život, i još samo treba da vam netko uporno govori da to nije istina – zaključuje Ninčević Lesandrić.

Pogledajte i video prepirke Brune Esih s Andrejem Plenkovićem u Saboru:

Komentara 25

JE
jeboanemicnogovno
15:49 15.11.2018.

Politički govor politički izabrane zastupnice u političkom tijelu kakvo je Sabor je politička stvar, a ne medicinska. Drugarica iz ćuprije lupeta, osim što laže. Evidentno je da je lagala i da laže još uvijek i nikome nije pomogla svojim lupetanjem.

NI
NikoCro
15:36 15.11.2018.

Ajd ne lazi, lijecnici daju potrebitu skrb koliko mogu

NI
NikoCro
15:37 15.11.2018.

A u kakovim uvjetima rade svaka im cast i njma i svom osoblju u medicini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije