Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obuljen Koržinek

Ministrica: Ilčić na tribini o Istanbulskoj konvenciji sudjelovao kao predsjednik Hrasta

Nina Obuljen Koržinek
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
27.01.2018.
u 09:11

Ministrica kulture Obuljen Koržinek uputila je novinare da se za sva pitanja i komentare vezano uz izjave Ladislava Ilčića obrate svi njemu

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u petak kako je njezin savjetnik, predsjednik Hrast-a Ladislav Ilčić, na tribini o Istanbulskoj konvenciji u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić" nastupao kao predsjednik stranke Hrast.

 "Gospodin Ilčić je nastupao kao predsjednik stranke Hrast. On se u Ministarstvu bavi drugim pitanjima. Bavi se pitanjima suradnje sa sindikatima, statusom umjetnika", rekla je Obuljen Koržinek na pitanje novinara kako komentira sudjelovanje i izjave Ladislava Ilčića na nedavnoj studentskoj tribini o Istanbulskoj konvenciji kada je, u kontekstu "rodne ideologije" govorio o biološkim razlikama žena i muškaraca, te o tome da je promjena spola zapravo nemoguća.  

Ministrica kulture Obuljen Koržinek uputila je novinare da se za sva pitanja i komentare vezano uz izjave Ladislava Ilčića obrate svi njemu kao predsjedniku stranke Hrast. 

Ministrica Obuljen Koržinek dala je izjavu novinarima u petak navečer nakon što je s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i državnom  tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport Janicom Kostelić obišla izložbu Hrvatskog športskog muzeja "Hrvatski sokolovi" u zgradi dvorane ZTD Hrvatski sokol u Zagrebu, u sklopu 13. manifestacije Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji i šport.

Nina Obuljen Koržinek
1/24

Komentara 37

AL
Alkana
10:47 27.01.2018.

ILČIĆ nije rekao ništa novo: rekao je ono što većina ovog naroda misli što su znanstvenici već stoljećima dokazali i zastupoali: žena je jedno, a muškarac drugo. Stvoreni su biološki potpuno različito i ta razlika se ne može izbrisati niti oblačenjem niti operacijama niti vlastitim osjećajem ili izjavom. Postoje naravno i iznimke i anomalije koje nisu pravilo. To ne znači da takvi drugačiji vrijede manje ili da ih ne treba prihvaćati. Ljudi se rađaju i bez ruke ili noge, ali to nije pravilo nego iznimka ili anomalija. Ilčić nije rekao ništa omalovažavajuće niti seksistički.

MA
Marko1337
10:29 27.01.2018.

Ilčić progovara i bori se za najvažniju ulogu žena u našem društvu, a to je uloga majke bez koje nema naroda ni budućnosti. Kritičarima Ilčića najviše smeta upravo ta činjenica koji žale za srboslavijom i diktaturom partije.

BE
blaz.elrat
11:27 27.01.2018.

Očekujemo od ministrice očitovanje o Frljićevoj predstavi i smjenu rukovodećih u Kerempuhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije