Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nikolić: 'Tvrdnje da sam sudjelovao u zločinima u Hrvatskoj notorne su laži'

11.11.2008.
u 16:36

Negdašnji Šešeljev zamjenik u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS), a sada čelnik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić rekao je u utorak, na suđenju u beogradskom Četvrtom općinskom sudu, kako su optužbe čelnice Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataše Kandić protiv njega "notorne laži" te ju je tužio zbog klevete.

Nataša Kandić izjavila je prije tri godine na televiziji B92 da je on sudjelovao u zločinima nad civilima u selu Antinu u Hrvatskoj 1991.

- Niti sam koga ubio, niti je tko umro dok sam boravio u Antinu u Hrvatskoj - naveo je Nikolić, obrazlažući tvrdnje u optužnici protiv ravnateljice FHP-a u Četvrtom općinskom sudu u Beogradu.

Nataša Kandić kazala je na suđenju da će bivši dragovoljac Srpske radikalne stranke Dušan Damjanović potvrditi kako je Nikolić pucao i ubijao civile u selu Antinu 1991., budući da je to već izjavio na saslušanju u Tužiteljstvu za ratne zločine. Damjanović je trebao svjedočiti u utorak, ali mu poziv nije uručen jer izdržava kaznu u požarevačkom zatvoru, pa je njegovo saslušanje odgođeno za glavnu raspravu 5. veljače 2009.

Ravnateljica FHP-a najavila je da će u nastavku suđenja svjedočiti dragovoljci SRS-a, koji su i državnom odvjetniku za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću rekli da je Nikolić bio u Antinu, da je pucao i ubijao.

Odgovarajući na pitanje Nataše Kandić, Nikolić je kazao kako je kao dragovoljac bivše JNA u Antinu "u kontinuitetu" bio od 2. prosinca 1991. do 27. siječnja 1992. te da je "sudu dostavio brojne dokaze", da "ima svjedoke, popis stanovnika u Antinu prije i poslije njegova dolaska". Dodao je kako "Kandić mora jednom odgovarati za neistinite tvrdnje".

Branitelj Nataše Kandić, odvjetnik Dragoljub Todorović predložio je da se kao svjedoci pozovu državni odvjetnik za ratne zločine Vladimir Vukčević i predstojnik Ureda za komunikacije negdašnje Đinđićeve vlade Vladimir Popović Beba, koji je također Nikolića povezivao sa zločinima u Antinu.

Na prošloj glavnoj raspravi u rujnu ove godine Nikolić je ponudio Nataši Kandić povlačenje tužbe protiv nje ako mu se ispriča, ali je to ravnateljica FHP-a odbila.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije