Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija pred izazovom

Nikolić i Vučić se pomirili, jedan odustao od kandidature za predsjednika

20.02.2017.
u 22:45

U zajedničkom priopćenju ne spominje se buduća Nikolićeva politička pozicija niti njegova eventualna predsjednička kandidatura

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić prekinuli su u ponedjeljak sukob oko kandidature za predsjednika države nakon što je Nikolić odustao od kandidiranja i podržao Vučićevu kandidaturu, javljaju srbijanski mediji.

“Dvojica sugovornika okarakterizirala su svoju dosadašnju suradnju kao važnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko surađuju i u budućnosti", zaključuje se u priopćenju iz ureda vlade Srbije za suradnju sa medijima.

U zajedničkom priopćenju ne spominje se buduća Nikolićeva politička pozicija niti njegova eventualna predsjednička kandidatura. Beogradski elektronički mediji izvijestili su, međutim, da je Nikolić odlučio odustati od kandidature na predsjedničkim izborima, nakon razgovora s  Vučićem.

Nikolić je izjavio za "Kurir" da neće biti predsjednički kandidat, kao i da će se o  budućim dužnostima dogovarati nakon Vučićeve pobjede na predsjedničkim izborima.  “Tomislav Nikolić odlučio je odustati od predsjedničke kandidature, mada su ga najbliži suradnici cjelog vikenda uvjeravali da ipak ide do kraja u okršaju sa Aleksandrom Vučićem”, saznaje "Blic".

Napetosti između premijera i srbijanskog predsjednika narasle su nakon nedavne jednoglasne odluke čelništva i Središnjeg odbora SNS da njihov kandidat za predsjednika Srbije bude Aleksandar Vučić nakon čega je Nikolić najavio da će se boriti za novi mandat.

Ured vlade Srbije za suradnju s medijima priopćio je da su Nikolić i Vučić danas  razgovarali o političko-sigurnosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

"Predsjednik i premijer u potpunosti su suglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih dužnosnika‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadatci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u priopćenju medijima.

U njemu se dodaje da su predsjednik i premijer usuglasili mjere i poteze glede revizije bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i obrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa u povodu prijedloga za članstvo Kosova u UNESCO-u i Vijeću Europe.

>> Ide protiv Vučića: Tomislav Nikolić kandidira se za predsjednika Srbije?

Komentara 16

HL
Hladan
23:11 20.02.2017.

Maoprije vam je jedan komentator napisao ISTINU i odmah ste ga izbrisali!!!! Čovjek vam je rekao zar baš svakodnevno morate pisati o nama omraženoj Srbiji i zar nema nikakvih vijesti iz Francuske, Njemačke, Švicarske, Austrije itd...Što je vama, što ima loše u tome da ste ga odmah izbrisali? Ako ste vi toliko zaljubljeni u Srbiju, pa dajte otkaz i iselite se Vučiću, a nas prestanite maltretiratoi ovdje! Ovo je HR I NIKAD NEĆE BITI SRBIJA, zapamtite to već jednom! E sad, brišite i blokirajte slobodno, ipak će jedan dio čitatelja ovo pročitati! Trebate se ugledati na 24 sata, tamo skoro nikad ne brišu i blokiraju čitatelje za razliku od vas.

DU
Deleted user
23:32 20.02.2017.

Nije lipo objavljivati članke i slike četnika u kasne noćne sate bez upozorenja na uznemiravajući sadržaj

DU
Deleted user
23:18 20.02.2017.

Možda pronađe posao u Rijeci ili HAVC???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije