Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK NAPRIJED

Nikola Vukmanić želi Radićevu ulicu pretvoriti u galeriju slika

izložba
Dominik Grgurić/Pixsell
26.04.2010.
u 15:59

– Uistinu bi bilo lijepo kad bi Radićeva bila ulica galerija. Vjerujem da u gradu i okolici živi dosta umjetnika koji ovu ulicu mogu pretvoriti u galeriju – kaže Nikola Vukmanić.

- Želim ispitati može li Radićeva ulica imati umjetnički identitet – kaže slikar Nikola Vukmanić.

U glavnoj karlovačkoj ulici, koja je nekoć bila prometna i životna, a danas je uglavnom bez ikakvog sadržaja, Vukmanić je u tri napuštena izloga postavio svoje slike. Radi se o izložbi “Lijepe slike, najljepše u gradu” u sklopu umjetničke instalacije “Bilo bi lijepo kad bi...”

– Uistinu bi bilo lijepo kad bi Radićeva bila ulica galerija. Vjerujem da u gradu i okolici živi dosta umjetnika koji ovu ulicu mogu pretvoriti u galeriju – kaže Nikola Vukmanić.

No, ima li Karlovac likovnu publiku? Koliko je Karlovčana zainteresirano za umjetnička djela? Hoće li slikari koji zakupe napuštene poslovne prostore dovoljno dobro poslovati da svoje ateljee i otplate? To su pitanja na koja Vukmanić traži odgovor. U tu svrhu će iz svog privremenog ateljea snimati reakcije prolaznika, to jest njihovo zanimanje za izložena djela.

Vukmanić je Dugorešanin. Razvoj Karlovca vidi nužnim za razvoj cijele regije. Preispitivanje identiteta nekadašnje karlovačke “žile kucavice” korak je u tom pravcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije