Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNIKU JE NUDIO I BRITANCIMA
Povratak na članak

Nikola Tesla vs. FBI: Što je Teslin štićenik otkrio Amerikancima o eksperimentima sa "zrakama smrti"

Upravo je FBI desetljećima uporno ustrajao u tvrdnji da nije imao nikakve veze s Teslom, ni prije ni poslije njegove smrti. Tako su redom, šablonskim odgovorima koje je za svog mandata na čelu Federalnog istražnog biroa potpisivao J. Edgar Hoover, odgovarali na pitanja znatiželjnika.

Komentari 8

AN
antes
01:55 21.07.2020.

Ovaj članak pišući o interesu FBI za Teslinu ostavštinu ne spominje bitnu stvar. Tesla je umro 1943. godine, kada je SAD bila usred 2.svjetskog rata. Nije čudno, da su zaplijenili Tesline papire, jer se kod Tesle teško razlikovala njegova mašta i stvarnost. Tesla je tvrdio, da to njegovo oružje može srušiti 10000 aviona na udaljenosti 400km. To je oružje ponudio vladi SAD, vladama većih Europskih zemalja pa i Kraljevini Jugoslaviji. Bez odgovora. Jedino je od Sovjetskog Saveza dobio neki novac. U članku se to ne spominje, iako je to razlog za blokadu Tesline ostavštine.

VL
PR
Prekosutra
17:34 20.07.2020.

Tesla je bio genije, neovisno o nacionalnosti, vjeri...Ipak, rodjen u Hrvatskoj. A za ”Cacu” nemam sto komentirati, sve je sam o sebi vec rekao.

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
17:45 20.07.2020.

Ovaj tip Kosanović super neki talent. Svi prolaze on ostaje. Da je živ najvjerojatnije bi sad bio i u Plenkovićevoj vladi.

VL
ĆA
Ćaća
17:05 20.07.2020.

Zašto pišete o ovom "srbinu" ??! Hrvat koliko i Šerbeđija... Mamu vam turbokockastu !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.