Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kasni 10 godina

Nikica Gabrić: Plan je dobar, no mogao bi zapeti na bojkotu

Nikica Gabrić
Nel Pavletic/PIXSELL
18.03.2014.
u 19:35

Ključno je, kaže Gabrić, skratiti postupak, što se može ulaganjem u edukaciju i kontrolu kvalitete

Oftalmolog i šef Nacionalnog foruma Nikica Gabrić Ostojićev je master plan ocijenio dobrom idejom, no nije siguran hoće li uspjeti u realizaciji. Provedba bi, drži, mogla zakazati na tihom bojkotu zbog političkih i ostalih otpora ministru.

– Master plan je dobrodošao, no sa zakašnjenjem od 10 godina. U njemu se puno više reducirala periferija nego Zagreb, gdje je najveći problem. Pitanje je imamo li stručne i organizacijske sposobnosti da se provedu hitna služba, dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija – drži Gabrić uspoređujući svoju kliniku gdje pacijentu u jednom danu operiraju oko i ode iz bolnice, a u državnoj bolnici dođe u ponedjeljak, a izađe u srijedu. Ključno je, kaže, skratiti postupak, što se može ulaganjem u edukaciju i kontrolu kvalitete.

>>Spajanje bolnica, manji broj kreveta i - 400 milijuna uštede

Komentara 12

Avatar tajar
tajar
19:48 18.03.2014.

Ne će, dakle, biti kriv Masterplan odnosno ministar Rajko Ostojić već otpor prema Ministru! Bravo doktore Gabriću, dijagnoza Vam je nepobitna!

GU
gustirna
20:54 18.03.2014.

ma tko ovom daje po medijima ovoliko prostora.niti je parlamentarna stranka. niti je prosao nekakve izbore ali svakodnevno je po medijima.kako to da nema prvaka ostalih malih stranaka koje ne prenose ni kada demonstriraju ispred sabora.izgleda da ovaj ima prednostt zato sto je bio titov skojevac.to jugomediji jako cijene.mozda najace.

NV
novo vriijeme
20:31 18.03.2014.

Evo opet prijatelja Gabrića da spašava Rajka Ostojića. Plan je dobar samo.... bal, bla, bla ... bolnice nemaju Gabrićevu kvalitetu itd. Možda bolnice nemaju Gabrićevu klijentelu koja može platiti 7000-22000 kuna i hotel nakon operacije. U bolnice ide sirotinja kojaoja nema za hotel nakon zahvata, jer poznata je stvar da nakon zahvata treba sutradan i nakon 7 dana kontrola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije