Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐAKOVO

Nikad veselije karmine: Pokojnik u oporuci zatražio da ga isprate uz narodnjačke hitove

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
09.06.2020.
u 13:28

Naputak je bio da prvo mora biti izveden stari hit narodnjačke zvijezde Zorice Brunclik "Otkopčano jeleče"

Uz svirače i taktove narodnjačkih hitova proslavljene su karmine I.J. iz Strizivojne. Upravo tako pokojnik je zamislio da ga se "isprati na onaj svijet" – veselo, uz harmonike, klavijature i hitove narodnjaka, s naputkom da prvo mora biti izveden stari hit narodnjačke zvijezde Zorice Brunclik "Otkopčano jeleče".

Iako njegovo troje djece nije bilo zadovoljno takvim posljednjim ispraćajem, službeno ih je upozoreno na njegovu oporučnu želju. S obzirom na to da im je otac preminuo u vrijeme strogih mjera uvedenih zbog pandemije, pokopan je na mjesnom groblju samo uz najužu obitelj, a vesele karmine održane su naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu, piše Glas Slavonije.

Prema želji pokojnika, uz obitelj, rodbinu i prijatelje, na karmine su došli i svirači čija je obveza bila izvesti deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio, a što su oni i učinili. Među uzvanicima tijekom neobičnih karmina prošetala je i službena osoba da se uvjeri održavaju li se karmine kakve je pokojnik oporučno zatražio. Pogreške nije bilo – svirači, narodnjaci i dobro raspoloženje bili su tu.

Sumještani o njemu imaju samo riječi hvale. Bio je dobar, dobroćudan čovjek, dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio ićem i pićem, točnije ''mezom''. Radio je u Njemačkoj i ondje zaradio mirovinu.

– On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovjek – kaže jedan Strizivojčanin.

Marljivim radom stekao je i vrijedan imetak – veliku katnicu, mnogo zemlje i dr. Nakon njegove smrti naslijedila su ga djeca koja su oporučno, prema očevoj želji, morala prirediti i vesele karmine.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar essek22
essek22
14:06 09.06.2020.

To se zove ispravan pogled na život i smrt! :)

DA
Dak1959
13:41 09.06.2020.

Svaka mu čast !

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:35 09.06.2020.

Koji car (iako ne slušam narodnjake)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije