Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMCI JE PROZIVAJU

'Zašto je frizura Angele Merkel toliko savršena, a frizeri ne rade?'

German Chancellor Angela Merkel holds a news conference in Berlin
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Fenix
28.01.2021.
u 12:21

Saloni zatvoreni, a frizure im se ne mijenjaju

U Njemačkoj je trenutačno aktualno pitanje o kojemu se u travnju prošle godine, za vrijeme potpunog zatvaranja, raspravljalo i u Hrvatskoj: tko radi frizure političarima u vrijeme kad je zabranjen rad frizerskim salonima?

 – Dok je kosa bavarskog premijera Markusa Södera malo dulja, frizura kancelarke nekim se čudom ne mijenja. Je li to možda djelo stilista unatoč “zaključavanju”? I političarke Julia Klöckner i Dorothee Bär pokazuju se s vrhunski oblikovanom kosom unatoč zatvorenim frizerskim salonima – prenosi pisanje njemačkih medija Fenix.

Weekly cabinet meeting in Berlin German Chancellor Angela Merkel and Finance Minister Olaf Scholz wear protective masks as they attend the weekly cabinet meeting at the Chancellery in Berlin, Germany, January 20, 2021. REUTERS/Fabrizio Bensch/Pool FABRIZIO BENSCH
Foto: Ilustracija/Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL

No, frizura nije savršena samo kod njemačkih političara, mnogo rasprava vodi se i o frizurama nogometaša. Pa tako su trn u oku cehu frizera u Njemačkoj profesionalni nogometaši koji uvijek imaju sređenu frizuru. Kako ako frizeri ne smiju raditi, pitaju se u Cehu frizera, pišu njemački mediji.

Iz ceha frizera upozoravaju kako su  profesionalni nogometaši uzor mnogim mladim ljudima, ali i javnim osobama koje sigurno neće poštovati mjere o koronavirusu kad vide toliko sređene frizure svojih idola. Otići će nekom frizeru koji u lockdownu radi "na crno”.

Visoke kazne za prekršitelje mjera

– Najmanje 250 eura ako vas uhvate prvi put. Ako to ponovite i uhvate vas, to je 2500 eura kazne, a ako ponavljate, možete dobiti čak i do 25. 000 eura kazne – rekao je Harald Esser, predsjednik Središnjeg udruženja njemačkih frizera.

– Zapravo očekujemo od frizerskih salona da svojim zaposlenicima jasno daju do znanja da trenutačno nije moguće raditi – naglasio je Esser.

Komentara 19

5S
505.scrtom
12:39 28.01.2021.

pa ima ona svoje frizere na crno,bitno da je zatvorila salone

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
12:58 28.01.2021.

Nju šišaju profesionalci, a druge tko šiša

GO
goriodgorijeg
13:11 28.01.2021.

Je pa došel je dimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije