Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša ideologija

Nijemci zabranili rad najvećoj neonacističkoj organizaciji

hitler (1)
Reuters/Pixsell
21.09.2011.
u 11:51

Organizacija koja broji oko 600 članova pomagala je desničarskim ekstremistima i njihovim obiteljima

Najvećoj neonacističkoj organizaciji u Njemačkoj koja pruža pomoć desničarskim ekstremistima u zatvoru zabranjeno je djelovanje, izvijestili su njemački sigurnosni dužnosnici.

Hans-Peter Friedrich, ministar unutarnjih poslova Njemačke, izvijestio je kako zabrana djelovanja Organizacije za pomoć nacionalnim zatvorenicima i njihovim obiteljima na snagu stupa odmah. Friedrich je objasnio, prenosi Guardian, kako je djelovanje organizacije, čiji je moto "jedna fronta iznutra i izvana", zabranjeno zbog "agresivnog stava protiv miroljubive demokratske vladavine prava".

Djelovanje organizacije, uz ostale aktivnosti, bilo je, prema informacijama njemačkih obavještajaca, usmjereno prema mladima. Koliko je poznato, pokušavali su na djecu i mlade utjecati "rasističkom, nacionalističkom i neonacističkom ideologijom".

Prema procjenama sigurnosnih službi zabranjena neonacistička organizacija u Njemačkoj ima oko 600 članova.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
13:15 21.09.2011.

+ - 21.09.2011. u 12:39h flegmatik je napisao/la: ____________ odlično rečeno, karikirano, ali pametnom dosta.

Avatar flegmatik
flegmatik
15:54 21.09.2011.

Hvala 5533 :-)

Avatar flegmatik
flegmatik
12:39 21.09.2011.

Eh, decki moji. Pa ne radi se to tako da se javno mase sa zastavama i nacistickim obiljezjima!!! Tako rade amateri. Pravi majstori bace retoriku o tome kako se imigranti nisu integrirali, kako ne znaju njemacki dobro, uz istovremeno velicanje demokracije i ljudskih sloboda - naravno. Onda nastave o tome da im smeta kako se imigranti oblace, radi zastite prava pojedinaca - dakako. Napokon, pocme se lamentirati o tome koliko je religija imigranata nazadnija od religije domicilnog stanovnistva za sto sluze pokozatelji iz vojno okupiranih zemalja, te se polako ogranicavaju njihova religiozna mjesta. Pored toga, u medijima se naglasavaju price o kriminalnim radnjama pocinjenim od imigranata. Kad se na taj nacin, dakle polako i pazljivo, stvori podrska medju domicilnim stanovnistvom, novi holokaust ce biti pozeljan, moci ce se za njega cak izboriti glasanjem na referendumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije