Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lov na naciste

Nijemci traže 37 zločinaca, od kojih je jedan u Hrvatskoj

holokaust, nacizam, ubijanje židova, nacisti (1)
Reuters/PIxsell
08.09.2013.
u 23:18

Najstariji osumnjičeni ima 97, a najmlađi 87 godina. "Mi smo u stalnoj utrci s vremenom", kazali su njemački lovci na naciste.

Njemački središnji ured za lov na naciste iz Ludwigsburga objavio je da traži još 37 zločinaca iz Drugog svjetskog rata, od kojih se jedan nalazi u Hrvatskoj, javili su njemački mediji.

Ni nakon gotovo 70 godina Nijemci ne prestaju tražiti zločince od kojih su neki bili među zapovjednicima najzloglasnijih koncentracijskih logora poput Auschwitza. Uz 30 osumnjičenih koji žive u Njemačkoj ured je identificirao i sedam navodnih zločinaca u Hrvatskoj, Austriji, Brazilu, Americi, Poljskoj, Argentini i Izraelu.

Najstariji osumnjičeni ima 97, a najmlađi 87 godina. \"Mi smo u stalnoj utrci s vremenom\", kazali su njemački lovci na naciste.  

>> Još 30 čuvara iz Auschwitza moglo bi se naći pred sudom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije