Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Gavrilović

Nijemci šute kad je riječ o Perkovićevu svjedočenju

Zdravko Mustač i Josip Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.09.2018.
u 08:20

Đuro Gavrilović optužen je za ratno profiterstvo, a njegova obrana predložila je Josipa Perkovića za svjedoka

Josip Perković, bivši šef jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi koji je u Njemačkoj sa Zdravkom Mustačem osuđen na doživotni zatvor zbog likvidacije Stjepana Đurekovića, danas bi trebao svjedočiti na suđenju Đuri Gavriloviću.

Gavrilović je optužen za ratno profiterstvo, a Perkovićevo svjedočenje predložila je Gavrilovićeva obrana. Bilo je predviđeno da se to obavi videolinkom, no kako iz Njemačke do jučer nije stigao nikakav odgovor na molbu zagrebačkoga Županijskog suda, od Perkovićeva svjedočenja, barem za sada, vjerojatno neće biti ništa. On i Mustač trebali bi uskoro biti izručeni Hrvatskoj jer je njemačko tužiteljstvo 30. kolovoza Ministarstvu pravosuđa poslalo dopis u kojem se traži da se organizira njihov prijevoz u Hrvatsku radi izdržavanja kazne koja će biti usklađena s našim zakonima. 

Komentara 12

Avatar anti_komunist
anti_komunist
08:27 19.09.2018.

a tko ce pjevati na doceku...??? u organizaciji skh sdp hdz sdss hns, mile kekin, bajaga, masimo, let 3, srpski ojkaci, brena, bora corba .....beeeee

NO
nogogaz
08:53 19.09.2018.

Perković....kriminalac. pa to svi znaju, cak i njemci. A on neki heroj....

DU
Deleted user
10:24 19.09.2018.

Nijemci uzimaju naše cvijeće (doktore i inženjere), a vraćaju smeće.... Možda su zato bogati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije