Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNA LUKA FRANKFURT

Nijemci otvoreno pozivaju Hrvate: 'Dođite raditi kod nas, plaća je do 30 tisuća eura'

Zračna luka Frankfurt
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2018.
u 12:50

Radnicima nude i smještaj u hostelima ili vlastitim objektima.

Broj putnika u zračnoj luci u Frankfurtu porastao je za više od šest posto, a zabilježen je i rast prodaje i profita. Brojke su u ovoj godini još i bolje, no čelnici zračne luke i dalje se suočavaju s jednim problemom.

Iako je zaposleno više od 81 tisuća ljudi, radne snage i dalje nedostaje pa zračna luka očajnički traži radnike prije ljetne sezone u kojoj se promet povećava.

– Želim se obratiti radnicima u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj da prihvate posao u zračnoj luci u Frankfurtu – kazao je Michael Müller, direktor ljudskih resursa.

Spiegel piše kako ovog travnja imaju zadatak pronaći oko 100 osoba, a od radnika traže da imaju barem osnovno znanje njemačkog i engleskog jezika.

Zračna luka ne traži nužno kvalificirane radnike te dodaju da i oni bez ikakvih vještina imaju priliku raditi na poslovima s prtljagom. 

Početnici mogu očekivati i godišnju plaću od 25 do 30 tisuća eura bruto za jednostavne poslove.

– To je dosta iznad minimalne plaće – kazao je Müller.

Radnicima nude i smještaj u hostelima ili vlastitim objektima.

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Zračna luka Frankfurt
1/10

Komentara 70

Avatar Dalmacija
Dalmacija
13:20 18.04.2018.

Pa tek sad neće biti kraja bježaniji i traktorijadi Hrvata na bogati zapad. A tek kad Austrija otvori svoje tržište rada, Hrvati će u nepreglednim kolonama, u stotinama tisuća bježati iz ove jadne i siromašne zemlje. Ove zemlja još i nije svjesna što je sve čeka, dosadašnji egzodus, demografski slom je tak početak hrvatske propasti.

RO
Roland3072
13:20 18.04.2018.

Pozdrav Ja sam otisao prije 12 godina iz Hrvatske i poceo raditi za 3200 CHF sto je malo za Svicarsku sada imam placu od 6500 CHF dok je moj brat ostao u Hrvatskoj i imao placu od 3200 kuna sada nakon 12 godina ima placu od 3400kuna Pocetak je vani uvjek tezak ali se kasnije itekao isplati

DR
Draš
13:40 18.04.2018.

????Uvezu milijun i pol sa istoka i sada plaču da im nema tko čistiti wc i nositi prtljagu na aerodromima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije