Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanja

Nijemci neskloni muslimanima, a nemaju ništa protiv nacizma

nacist
Arhiva VL
14.10.2010.
u 14:16

Čak 55 posto ispitanika odgovara da mogu dobro razumjeti one koji kažu da su Arapi neugodni, a 58 posto zauzima se za to da se ograniči prakticiranje islama u Njemačkoj.

Između 10 i 20 posto populacije u Njemačkoj odobrava tradicionalnu krajnje desničarsku politiku s diktatorom na vlasti, a ta skupina također kaže da nacisti i nisu bili toliko loši.

To je samo dio rezultata istraživanja “Desni ekstremizam u Njemačkoj 2010.” koje je za Zakladu Friedrich Ebert provelo sveučilište u Leipzigu. No za politički establišment mnogo su porazniji rezultati koji pokazuju da Nijemci imaju izrazito negativno mišljenje o strancima koji žive u toj zemlji. Tako 32 posto ispitanih smatra da u vrijeme kada vlada nezaposlenost, strance treba vratiti u njihove zemlje, a 34 posto da stranci iskorištavaju Njemačku kao socijalnu državu.

No najradikalniji su odgovori u vezi s islamom. Tako čak 55 posto ispitanika odgovara da mogu dobro razumjeti one koji kažu da su Arapi neugodni, a 58 posto zauzima se za to da se ograniči prakticiranje islama u Njemačkoj.

Ključne riječi

Komentara 136

AN
Ana33
09:41 15.10.2010.

riznice... Zar te još nije pronašla CIA?! Mislim da hoće!

OB
-obrisani-
22:25 14.10.2010.

Amerika a i Danska bit će zemlja muslimanska...

OB
-obrisani-
15:21 14.10.2010.

ma, tu je ona, stavlja makeup za povratak doma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije