Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDF

Nijemci napravili prilog o turizmu: 'Prazne plaže u Hrvatskoj trenutačno više izgledaju strašno nego lijepo'

plaža
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
30.06.2020.
u 13:59

Direktor hotela na Braču Dino Sokol kazao im je kako će ove godine maksimalno biti popunjeni do 50 posto kapaciteta, ako i toliko, te se nada pomoći Europske unije.

Njemačka javna televizija ZDF napravila je šestominutni prilog o turističkoj sezoni u Hrvatskoj u vrijeme pandemije. Prilog koji su nazvali ''Očaj na Jadranu'' opisuje teški financijski udar koji je snašao turistički sektor. 

U prvim trenucima priloga vidi se više od stotinu jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu te čuje glas novinarke koja govori da "tako izgleda kriza u Hrvatskoj". 

Jedan od njihovih sugovornika bio jer kapetan jedne od tih jahti Ivan Rakuljić koji im je kazao kako već tri mjeseca pokušava pronaći način da njegova jahta opet bude profitabilna. 

– Ako te ne ubije korona, onda će te ubiti kriza – naveo je i nadometnuo kako se brine hoće li mogući otplatiti kredit za jahtu, navodi ZDF. 

Ističu kako je ove godine izostao masovni turizam te kako je to katastrofa za cijelu zemlju, s obzirom na to da oko 20 posto BDP-a dolazi iz turizma. Međutim, oni turisti iz Njemačke koje su sreli ističu kako im se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije.

Direktor hotela na Braču Dino Sokol kazao im je kako će ove godine maksimalno biti popunjeni do 50 posto kapaciteta, ako i toliko, te se nada pomoći Europske unije. 

– Prazne plaže u Hrvatskoj trenutačno više izgledaju strašno nego lijepo – glasi posljednja rečenica u prilogu koju će sigurno mnogi zapamtiti. 

Ključne riječi

Komentara 5

PE
penelope06
14:44 30.06.2020.

Inace u Italiji, Francuskoj i Spanjolskoj sve vrvi od turista?

ST
Stipan
15:30 30.06.2020.

Plaže, more i gradovi čisti i oporavljeni od masovnog turizma i daj Bože da ovako i ostane za buduće . Sve je bilo previše i uništeno i pet do dvanaest.

AA
aabbcc
17:15 30.06.2020.

Cijene se moraju na vrijeme prilagoditi domacim turistima i clanice EU koje su to uradile imaju turista i sve je puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije