Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki veleposlanik Kohorst:

Nijedna grupacija ne bi trebala imati više od 10 posto glasačkih prava u Agrokoru

Robert Kohorst
Patrik Macek/PIXSELL
07.06.2018.
u 11:30

Kaže i da bi primjer Agrokora državi trebao poslužiti za razmatranje odnosa prema strateškoj imovini te je li njen broj primjeren za zemlju.

Ne. Tako je glasio kratak i jezgrovit odgovor američkog veleposlanika u Zagrebu W. Roberta Kohorsta na pitanje je li i on, kao što je rekao njegov kolega u Berlinu, došao u Hrvatsku podržati konzervativne snage. No, s druge strane, podržava jaku Hrvatsku jer jaka Hrvatska znači i jaku američku saveznicu, kazao je na jučerašnjem ručku u organizaciji Američke gospodarske komore (AmCham) u Hrvatskoj.

Kohorst je govorio o i o Agrokoru te ustvrdio kako radi izbjegavanja nepovoljnih scenarija pri postizanju nagodbe u Agrokoru nijedna grupacija ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava u toj kompaniji. Napominje da se time izbjegavaju posljedice loše odluke jednog pojedinca ili grupe, dok se pri zajedničkom odlučivanju većeg broja ljudi s financijskim udjelom donose i bolje odluke. Poručio je i da bi slučaj Agrokor bio dobar signal Vladi da razmotri koliko je velikih i strateških tvrtki potrebno u državi ove veličine.

– Kada imate velike konglomerate koji kontroliraju velike dijelove gospodarstva, bez obzira na to bili u državnom ili privatnom vlasništvu, oni mogu spriječiti dinamičan rast koji je Hrvatskoj potreban – kazao je veleposlanik Kohorst.

Robert Kohorst
1/4
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
11:49 07.06.2018.

i to kaže veleposlanik zemlje koja pod sankcijama drži 2/3 svijeta, zemlje koja svako malo vetom blokira čak i osudu izraela radi ratnih zločina, zemlja koja ima blokira svaku promjenu u mmf-u, wb-u, wto-u... zemlja koja je 100 zemalaja natjerala da potpišu ugovor o neizručivanju američkih građana optuženih za ratni zločin. tek kad amerika ne bude imala pravo veta u wto-u, wb-u, mmf-u, onda možemo govoriti o nekim potrebama mijenjanja pravila. da, bit licemjeran je jako moderno danas u americi. nego, dal to znači da treba smanjiti udjele i utjecaj američkih tvrtki u svijetu? dal treba ograničiti prodaju oružja, pa da onda ni jedna zemlja ne bi smjela prodati više od 10% od ukupne prodaje oružja u svijetu? dal trebao graničiti dolar, pa da ne bude valuta u kojoj se trguje gotovo svime u svijetu? a da mi ograničimo pravo istupanja američkom veleposlaniku? kolki su udjeli potraživanja u koncernu, takvi moraju biti i vlasnički udjeli. sberbank je financijski podržao agrokor kad ni jedna zapadna banka nije. i red je da se to dobro naplati. kao što je američki fond dobro naplatio pozajmicu, i još će imati lijepi udjel u novoj firmi. dal o tome razmišlja ova truba?

PU
Pukovnik
11:41 07.06.2018.

Goni se u p.m. Ovaj debil je prije početka mandata izjavio da Hrvatska “igra važnu ulogu u Aziji”. Amerika nam želi svirati takt i to sve na lijepe oči. Nikakva ulaganja, samo prodaja oružja i lešinjarenje a la Knighthead u Agrokoru inače samo prazna priča. Što vi ne kupite Agrokor i INU? A Hrvatskoj govorite što treba raditi. Sreća da su u vrhu hrvatske vlasti suradnici CIA. Da li barem njih plaćate kako treba? Kod takvih prijatelju ne znaš tko je gori oni ili Rusi.

Avatar intimus 500
intimus 500
12:17 07.06.2018.

vidim promjene u odlukama :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije