Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije znao

Kad god odjene kratke hlače ovaj mladić riskira kaznu! Zbog tetovaže u spomen na poginulog djeda splitski sud ga kaznio

Pixabay/Ilustracija
30.11.2022.
u 10:30

Prethodnog je dana konačno dobio tetovažu u spomen na djeda poginulog 2001. Ali, ispada da je poginuo baš na datum 13.12., a policajci su u tim brojkama istetoviranim na natkoljenicama A.I. iščitali uvredu namijenjenu njima.

Kakav peh je snašao A. I. (29) za izleta u Split! Kad god odjene kratke hlače riskira prekršajnu kaznu. Policija ga je 31. listopada privela u 1.20 sati i zadržala do 9, a potom ga je sutkinja Prekršajnog suda u Splitu Ljiljana Vuko kaznila sa 750 kuna, ali kako je zadržan u policiji, s popustom (ako plati odmah dvije trećine kazne) ostaje mu još za platiti 300 kuna kazne i 500 kuna troškova postupka. A sve zbog slučajnosti. Prethodnog je dana konačno dobio tetovažu u spomen na djeda poginulog 2001. Ali, ispada da je poginuo baš na datum 13.12., a policajci su u tim brojkama istetoviranim na natkoljenicama A.I. iščitali uvredu namijenjenu njima. Jer, brojke kriju numerički poredak slova hrvatske abecede ACAB, a to je akronim poruke na engleskom "All Cops Are Bastards", što u prijevodu znači "svi policajci su kopilad".

Kako je 30. listopada u Splitu bilo toplo, 25℃ i 13℃ te noći, A.I. nije odolio pa je u kratkim hlačama ponosno prošetao tetovaže, koje nisu promakle policajcima te su ih protumačili kao vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

A. I. je sutkinji priznao krivnju. Dan prije je s Hvara došao u Split kod prijatelja, koji ga je odveo kod svoga prijatelja kako bi mu besplatno istetovirao 1312. Branio se da nije znao skriveno značenje dok mu ga policajci nisu otkrili. Nije ih imao namjeru vrijeđati i tetovaže će nekako ispraviti ili ukloniti.

Sutkinji je ta obrana bila prilično neuvjerljiva, neživotna i nelogična jer, obrazložila je, općepoznato je uvredljivo značenje spornih brojki za policiju, pa stoga opravdanje A.I. nije mogla uzeti u obzir. Uzgred, Večernji list je 2019. objavio tekst "Ako napišete 1312 ili ACAB na društvenim mrežama, država odmah kažnjava", a i Telegram je tada pisao o nizu prekršajnih osuda, s obzirom da je zbog ACAB-a tada kažnjen i novinar Gordan Duhaček.

A. I. je dobio najveću novčanu kaznu, s tim da je mogao dobiti i do 30 dana zatvora. Priznanje i žaljenje uzeto mu je kao olakotno, kao i što ima troje maloljetne djece. Otegotno mu je što je unazad tri godine osuđivan za prekršaj i kazneno djelo.

VIDEO 'Tetovirao' svoju četverogodišnju kćer pa šokirao mnoge: ‘Nije briga što me kritiziraju'

Ključne riječi

Komentara 19

SZ
SZ123
12:23 30.11.2022.

Ha??? Jesu li ovi ošli na kvasinu?

SL
slavenleko01
18:25 30.11.2022.

ACAB. All Clitoris Are Beautiful. Eto svatko vidi što želi.

SL
Slavonac12345
13:39 30.11.2022.

Hahahaha...cenzura od VL na max.....a samo sam konstatirao da hvala VL urednicima sto nas malogradjane educiraju za stvari koje nismo imali pojma i neka smo nastave tako i dalje....a vezano uz ove famozne brojeve za koje nisam imao pojma do ovog poucnog clanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije