Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesavjestan rad

Nije naplaćivao račune pa je 700.000 kn duga završilo u zastari

\'SIS...070610...GLINA...OBNOVA ULICE KNEZA BRANIMIRA...RADNICI KOMUNALCA POSTAVLJAJU IVICNJAKE...\'
Tadija Odić/VLM
03.11.2010.
u 17:05

Iako se u kuloarima spominje da nije riječ o slučajnim računima, sadašnji direktor Komunalca smatra da je riječ o nemaru 43-godišnjeg Franje Roma

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem s područja Gline zbog sumnje da je na štetu poduzeća iz Gline počinio kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja. Kako doznajemo, riječ je o Franji Romu, dugogodišnjem direktoru glinskog Komunalca.

Blizak kadar Sremića

Za njega policija sumnja da, kao direktor, tj. odgovorna osoba Komunalca od početka 2006. godine do 23. listopada 2009. godine od više fizičkih i pravnih osoba nije pokrenuo postupke naplate izdanih računa za obavljene usluge koje im je pružilo to poduzeće. Zbog toga su navedena potraživanja pala u zastaru i nisu mogla biti naplaćena, čime je on svojim nesavjesnim radom grubo povrijedio dužnost skrbi o imovinskim interesima svog poduzeća, prouzročivši štetu od najmanje 694.137 kuna.

Zato je protiv njega policija Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela kaznenu prijavu zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja.

Time se ispunila najava glinskog gradonačelnika Milana Bakšića, koji je prije dva tjedna, na sjednici Vijeća, rekao kako je interna istraga ukazala na dosta nepravilnosti u ranijem radu Komunalca, te da je o tome obaviještena i policija.

– Mjerodavne službe odradile su svoje i drago mi je zbog toga. Ne želim prejudicirati ničiju krivnju prije završetka cijelog postupka – rekao je jučer gradonačelnik Gline Milan Bakšić, najavivši skorašnju sjednicu Gradskog vijeća koja će biti posvećena samo Komunalcu. Do bivšeg direktora, Franje Roma, tijekom jučerašnjeg dana nismo mogli doći. Riječ je o veterinarskom tehničaru po struci, koji je bio u rukovodećoj ekipi Grada Gline još od ratnih vremena, te blizak suradnik nekadašnjeg HDZ-ova gradonačelnika Marka Sremića. Donedavno je obnašao i dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a grada Gline. Iako se u kuloarima spominje da neki računi nisu slučajno ostali nenaplaćeni, sadašnji direktor Komunalca, koji je na toj poziciji u listopadu lani zamijenio Roma, tvrdi drukčije.

U 10 godina samo sto ovrha

– Riječ je u biti o nemaru. Nema pravila o računima, jednostavno se nisu provodile ovrhe. Mi smo u samo godinu dana pokrenuli 500 ovrha, a bivša uprava u deset godina jedva njih sto – kaže Goran Skoko. Franjo Rom i danas je poslovođa u toj tvrtki, a u Komunalcu poručuju kako do kraja eventualnih sudskih postupaka neće protiv njega poduzimati nikakve sankcije.

Komentara 1

AV
avalon
09:03 05.11.2010.

Gorane,nemoj pričati gluposti,kakav nemar,da li ti je to tata rekao da tako izjaviš?? Franjo snosi odgovornost za to što je učinio(tu nije bilo nikakvog nemara),međutim svi mi dobro znamo da on nije smjeo ništa uraditi bez odobrenja Capa di tuttii capi,našega bivšega gradonačelnika Sremića.Ali ipak, naša Premijerka je sa svojim antikorupcijskim planom napravila pogodno tlo, da se počnu otkrivati ovakve malverzacije (e pur si muove).On je samo žrtveno janje i po mom mišljenju svemu ovome je cilj rušenje Marka Sremića sa mjesta šefa gradskog Hdz-a od strane samoga HDZ-a.Po ćemu se to prepoznaje,pa po piscu ovoga članka koji je zadrti hdz-ovac i stavio je ime Sremića iako je članak mogao proći i bez toga.Gorane,bolje ti je da prekineš braniti Franju i sačuvaš rijeći kad budeš morao braniti svoga tatu koji ima putra na glavi mnogo više nego Franjo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije