Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Zekanović:

'Nije lako biti ni Hrvat u Hrvatskoj, a posebice u Srbiji, BiH ili Crnoj Gori'

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.05.2019.
u 12:37

- Ima i drugih Srba u Hrvatskoj, poput Peđe Mišića koji su u Domovinskom ratu žrtvovali svoje zdravlje i život za svoju domovinu Hrvatsku – zaključio je Zekanović

Nije lako biti ni Hrvat u Hrvatskoj, a posebice Hrvat u Srbiji, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori, ustvrdio je danas HRAST-ov Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru referirajući se na predizborne plakate SDSS-a s pitanjem "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?". Čudi se da je SDSS odlučio kandidirati svoju listu na europskim izborima te se pita zašto se na jednak način ne kandidiraju i na parlamentarnim izborima i omjere snage s drugim političkim strankama, već se isključivo kandidira s manjinskom listom.

- Mnogi Hrvati u Hrvatskoj ne mogu pronaći posao, mnogi hrvatski umirovljenici imaju niske mirovine, mnogi mladi Hrvati nažalost moraju napuštati domovinu jer u Hrvatskoj ne mogu pronaći posao i ne mogu egzistirati. Mnogi Hrvati su nažalost blokirani, ovršeni, a Hrvati plaćaju i sve skuplje režije, sve skuplje cijene goriva, sve skuplji plin, struju. Hrvati u njihovoj domovini se nameću razne konvencije kao Istanbulska ili sporazumi kao što je Marakeški – nabraja Zekanović. Hrvate se u domovini izigrava i po pitanju referenduma, dodaje, optuživši vlast da sabotira referendumske inicijative.

- Mogu ja postaviti i pitanje kako je Hrvatima u Srbiji, rekao bih da Hrvati u Srbiji nemaju ni stoti dio prava koje ima srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj. Kako je Hrvatima u Bosni i Hercegovini gdje gube svaki oblik konstitutivnosti, ili kako im je u Crnoj Gori, gdje ih je sve manje i manje, kao i u BiH, ali i Srbiji – pita se Zekanović.

Aludira, priznaje, na kampanju SDSS-a za ove europske izbore.

- Zašto taj gospodin Milorad Pupovac nije iskoristio to svoje pravo koje je iskoristio sad na europskim izborima i ranije na parlamentarnim izborima? Zašto nije imao kuražu, hrabrost, pa pokušao omjeriti svoje snage s drugim političkim strankama? Očito se ovaj put dogovorio nešto sa svojim partnerom Plenkovićem da izađe sa svojom listom da bi po D'Hondtu nagradio HDZ – vjeruje Zekanović te poziva Pupovca da se na sljedećim parlamentarnim izborima ne kandidira s manjinskom listom kao inače.
Vjeruje da je lijepo biti Srbin u Hrvatskoj, jer imaju zagarantirana tri mandata, barem 10-ak osiguranih dužnosničkih pozicija i izdašno financiranje kao što ga ima Srpsko narodno vijeće. Ipak, naglašava, nije tako svim Srbima u Hrvatskoj, samo onima koji su bliski SDSS-u.

- Ima i drugih Srba u Hrvatskoj, poput Peđe Mišića koji su u Domovinskom ratu žrtvovali svoje zdravlje i život za svoju domovinu Hrvatsku – zaključio je Zekanović, osudivši ipak uništavanje SDSS-ovih predizbornih plakata po Splitu i ostatku Hrvatske.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Ključne riječi

Komentara 13

SM
san.martino
17:25 03.05.2019.

Hahaha...ovaj cak ima smisla i za humor!

MB
max_brod
13:18 03.05.2019.

Zašto nitko ne stavi njegovu imovinsku karticu na internet te njegova sva mjesečna primanja pa da ljudi vide kako je...usput, kako to da još nije ljudima doveo struju od kojih uzima glasove a novac troši na tjednik koji pljuje po nama svima...çudni prioriteti zar ne?

RI
rimac444
21:25 03.05.2019.

Tuđman je pobijedio kukavčke zločinačke srbe, na žalosti njje stigao izdajničku zločinačku partiju koja je najveći neprijatelj slobodne Hrvatske sa svojim saveznicima srbima i njihovim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije