Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Nije izglasan proračun za 2019. godinu, Ilok ide na prijevremene izbore

Marina Budimir
Marko Mrkonjic/PIXSELL
29.12.2018.
u 10:23

Nije me sve ovo iznenadilo jer je njima jedini cilj srušiti mene s mjesta gradonačelnice, rekla je gradonačelnica Iloka Marina Budimir

Iako je i prije nekoliko dana sve upućivalo na to od sinoć se i službeno zna kako će građani Iloka na prijevremene izbore za Gradsko vijeće. Razlog tome je što Gradsko vijeće nije usvojilo prijedlog proračuna gradonačelnice Iloka Marine Budimir za 2019. godinu.

Na prošloj sjednici prijedlog je većinom glasova vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSS-a odbijen dok se za sinoć sazvana sjednica Gradskog vijeća nije održala radi nedostatka kvoruma. Naime, u predviđeno vrijeme za održavanje sjednice pojavili su se nezavisni vijećnici i vijećnik HSP AS dok vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSS-a nije bilo. 

- Nije me sve ovo iznenadilo jer je njima jedini cilj srušiti mene s mjesta gradonačelnice. Vijećnici koji na prošloj sjednici nisu podržali proračun, i koji nisu imali niti jedan amandman ističući kako o njemu uopće ne žele razgovarati, nisu se pojavili. Ovim činom pokazali su kako im nije cilj raditi za boljitak Iloka - rekla je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

Dodala je kako joj je sve od ranije jasno ali i da je nakon prošle sjednice Gradskoga vijeća, na kojoj nije prošao proračun, željela da do kraja godine se održi još jedna sjednica na kojoj bi jedina točka dnevnog reda bila usvajanje proračuna za 2019. godinu. Pojasnila je kako je Grad isplatio sva svoja dugovanja te da je pred Ilokom bila godina koja bi se u svakom smislu mogla nazvati razvojnom. Napominje i kako će se sada svi morati prilagoditi novoj situaciji te da će radi raspuštanja Gradskog vijeća i novih izbora mnogi planirani projekti biti zakočeni. 

Pogledajte video: Mostovci napustili sabornicu

Komentara 1

VK
vlatko.kubica@gmail.com
06:54 30.12.2018.

Oni koji žele "rušiti"grdonačelicu rade svjesno protiv građana grada Iloka a ne samo protiv gradonačelnice.Pametnom dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije