Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVLJENI ZA TRGOVINU LJUDIMA

Nije imala gdje živjeti pa je primili u kuću i natjerali da prosjači i predaje im sav novac

Slavko Midzor/PIXSELL
22.02.2021.
u 09:37

Kako su svi stanovali u istom kućanstvu na Pešćenici, govorili su  joj da mora prosjačiti i davati im novac jer tako plaća troškove zajedničkog suživota

Za trgovanje ljudima kazneno su  prijavljene dvije žene u dobi od 50 i 27 godina te dva muškarca u dobi od 50 i 24 godine. Kako je priopćila zagrebačka policija, oni se  sumnjiče da su od prosinca 2020. do  sredine veljače 2021. 44-godišnjakinju nagovorili da prosjači za njih. Kako su svi stanovali u istom kućanstvu na Pešćenici, govorili su  joj da mora prosjačiti i davati im novac jer tako plaća troškove zajedničkog suživota.

Nesretna  žena nije imala gdje boraviti, pa je pristala na to što su osumnjičenici od nje tražili. Svakodnevno je  po Zagrebu prosjačila novac od  građana, a kada bi se vratila na adresu stanovanja, novac je predavala osumnjičenima. Međutim, kad je oštećena prvi put kući donijela manji iznos novca od očekivanog, 50-godišnjakinja i 27-godišnjakinja te 50-godišnjak su je prvo verbalno, a potom i fizički napali. Zatim su je istjerali iz kuće, što je nju prestrašilo pa je bila prisiljena, kako bi izbjegla zlostavljanje, vratiti se prosjačenju. Verbalni i fizički napadi na 44-godišnjakinju su se ponavljali svaki put kad nakon prosjačenja nije predala očekivani iznos, pa u zagrebačkoj policiji kažu da su je tako prisiljavali na prisilan rad odnosno prosjačenje, dok bi sav pribavljeni novac zadržavali samo za sebe.

Sredinom siječnja 2021. godine 44-godišnjakinja je uspjela pobjeći jer je iskoristila nepažnju osumnjičenih. Obratila se za pomoć  socijalnoj ustanovi koja joj je osigurala siguran smještaj. No tu njezina kalvarija nije nestala, jer su je 50-godišnjak i 24-godišnjak nakon nekog vremena vidjeli na Trešnjevci te su joj prišli na tramvajskom stajalištu. Vikali su na nju, svašta joj izgovorili te su joj naredili da pođe s njima, što je ona strahujući za svoj život i učinila. Ponovo su otišli na Pešćenicu, a ona je ponovo bila prisiljena svakodnevno prosjačiti. Sredinom veljače oštećena je svoj novac koji nije predala osumnjičenima sakrila u kući, dok je istog dana 50-godišnjakinji predala veći novčani iznos pribavljen prosjačenjem. Sljedećeg  dana primijetila je da joj nedostaje novac koji je sakrila pa je počela negodovati, što je razbjesnilo i naljutilo osumnjičenike koji su je fizički napali prije no što je uspjela pobjeći i zatražiti pomoć.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar strasnifiki
strasnifiki
14:23 22.02.2021.

pešćenica a? sve jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije