Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Nije bilo riječi da bi država preuzimala dugove Agrokora'

Andrej Plenković
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
29.05.2017.
u 18:25

- Ono što radi izvanredna uprava je da se dogovori s kreditorima nova, svježa likvidnost koja bi na jedan duži rok osigurala normalno poslovanje kompanije - rekao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako niti u jednom trenutku razgovora s predstavnicima ruske Sberbanke nije bilo riječi o tome da bi država preuzela teret dugova Agrokora, te je naglasio kako je interes Sberbanke u vezi Agrokora bio isključivo poslovnog, odnosno komercijalnog karaktera te "nema nikakvog dodatnog elementa koji bi trebao stvarati ozračje širih geopolitičkih i geostrateških interesa".

- Niti u jednom trenutku nije bilo riječi o tome da bi država preuzimala dugove kompanije. Prije svega, Zakon o izvanrednoj upravi je sasvim jasan. Naša je osnovna misao bila sve vrijeme da moramo stabilizirati hrvatsku ekonomiju i naš financijski sustav. Ono što radi izvanredna uprava je da se dogovori s kreditorima nova, svježa likvidnost koja bi na jedan duži rok osigurala normalno poslovanje kompanije, a da u procesu restrukturiranja sve kompanije u sustavu Agrokora generiraju nove prihode i na taj način se prione cjelovitom postupku restrukturiranja - rekao je premijer Plenković novinarima na svečanosti Oružanih snaga i Kopnene vojske u KD Vatroslava Lisinskog.

"Sberbanka kao i drugi kreditori razgovara o daljnjem sudjelovanju u restrukturiranju Agrokora"

Inače, predstavnici ruske Sberbanke ranije su danas razgovarali s premijerom i predstavnicima hrvatske Vlade o problemu daljnjeg financiranja Agrokora.

- Ovo je bio moj prvi susret s drugim čovjekom Sberbanke i mislim da smo vrlo otvoreno razgovarali. Ono što je za hrvatsku javnost najbitnije u ovoj šumi informacija, interes Sberbanke u vezi Agrokora je bio isključivo poslovnog, to jest  komercijalnog karaktera i nema nikakvog dodatnog elementa koji bi trebao stvarati neko ozračje širih geopolitičkih, geostrateških interesa, a to je ono što je najvažnije. Na taj način i u takvom kontekstu Sberbanka, jednako kao i drugi kreditori razgovara s izvanrednom upravom i razgovara o daljnjem sudjelovanju u procesu restrukturiranja Agrokora -  naglasio je Plenković.

Upitan hoće li hrvatske banke odobriti Agrokoru kredit, premijer je odgovorio kako se ti pregovori intenzivno vode te da je siguran da hoće.

Komentara 8

PU
Pukovnik
20:21 29.05.2017.

Kako mi je se Sanader pomladio na slici!Huh, pa to je Plenkovic! Nevjerojatna slicnost.

DU
Deleted user
20:57 29.05.2017.

Ovoga slušam već mjesecima i jako mo je stabilan i vjerodostojan. Fuj!

HE
herc7
19:12 29.05.2017.

podKupio je agrokor i Plenkovica i sve njih. Da imam samo mota isao bi da galamim da znam sve o tome i izvlačenju para... Jbme u dpe kad nebi izvukao bar milion kuna i ja ... :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije