Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo primarnih pedijatara:

'Nije bilo propusta Ksenije Kaleb u slučaju smrti malenog Gabrijela'

Metković: Ispred Doma zdravlja održan skup podrške za doktoricu Kseniju Kaleb (lijevo)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
18.01.2019.
u 17:23

"Ona je kao pedijatar primila i pregledala dječaka, ispravno prepoznala da je teško bolestan, da mu je potrebno hitno bolničko liječenje, te ga predala u ruke kolegama iz hitne službe koji su nastavili daljnje zbrinjavanje i transport u bolnicu u Splitu", stoji u priopćenju

Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) ocijenilo je danas kako pedijatrica iz Doma zdravlja Metković Ksenija Kaleb nije počinila propust prilikom medicinskog zbrinjavanja tragično preminulog dječaka Gabrijela Bebića.

"Duboko potreseni smrću desetogodišnjeg Gabrijela iz Metkovića pratimo izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore (HLK) o kojima dobivamo neslužbene informacije iz medija", navodi se u priopćenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatskog društva primarnih pedijatara potpisuje predsjednica Đurđa Španović.

Pogledajte video s prosvjeda podrške dr. Kaleb:

Prema tim informacijama, komisija HLK-a tereti Kseniju Kaleb za nepravilno postupanje u dijelu događanja u kojem je ona sudjelovala kao liječnica. Hrvatsko društvo primarnih pedijatara na osnovu dostupnih informacija smatra da u postupanju Ksenije Kaleb nije bilo propusta, ističe se u priopćenju.

"Ona je kao pedijatar primila i pregledala dječaka, ispravno prepoznala da je teško bolestan, da mu je potrebno hitno bolničko liječenje, te ga predala u ruke kolegama iz hitne službe koji su nastavili daljnje zbrinjavanje i transport u bolnicu u Splitu", stoji u priopćenju.

Hrvatsko društvo primarnih pedijatara ujedno upozorava na nedostatke u zdravstvenoj skrbi za djecu, prije svega na preopterećenost pedijatrijskih ordinacija prekobrojnim pacijentima, opremljenost ordinacija, nedostupnost laboratorija i drugih dijagnostičko terapijskih postupaka.

Komentara 4

OB
ObrenM
17:57 18.01.2019.

Da ne bi glasa(prosjeda)naroda ova vladajuca govna bi unistila ovu dobru i strucnu zenu.

TT
TTjac
21:43 18.01.2019.

Ko će biti kriv? Ministar ili neka doktorica? U zločestom sustavu uvijek doktorica, bolje izgubiti pješaka nego konja.

ZO
zokimo
19:52 18.01.2019.

Inače logika mi nalaže da ako se dijete dovede u hitnu da brigu preuzima liječnik iz hitne. Mada da su ga i prije detaljnije pregledali već bi davno prije bio u bolnici. Ne kažem da bi preživio ali tko zna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije