Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKOVO 2014.

Niču dijelovi Virovitice, gnijezda i šatori od - starih grana

Rokovo
Foto: Marija Lovrenc
1/3
11.08.2014.
u 14:48

– Trebamo puno vrijednih ručica kako bismo se dobro zabavili i družili - ističe Anamarija Kučan, kustosica virovitičkog Gradskog muzeja

U Virovitici je u ponedjeljak točno u podne u gradskom parku počela višednevna PARK-art radionica inspirirana land artom, ekološkom umjetnošću, u kojoj će građani koristiti staro granje, šiblje i drugi reciklirani materijal za izradu svojih skulptura i instalacija.

– Trebamo puno vrijednih ručica kako bismo se dobro zabavili i družili. Radionice traju cijeli dan i svi su dobrodošli, a od 18 do 20 sati održat će se i posebne radionice za roditelje i djecu  – ističe Anamarija Kučan, kustosica virovitičkog Gradskog muzeja i inicijatorica akcije. Radionica je započela "pletenjem grada" – malih skulptura i instalacija s naznakama arhitekture, a do petka u planu je reciklirani materijal iskoristiti i za šatore od šiblja koji se lako izrade i kod kuće kao i sjedalice u obliku "gnijezda".

- Isplanirali smo napraviti nekoliko instalacija ispletenih objekata koje bismo osvijetlili pa bi funkcionirali kao luminoskulpture. U četvrtak nam dolazi gostujući umjetnik Nikola Faller koji će kroz interakciju raditi svoju skulpturu od slame  - kaže A. Kučan, pozivajući građane da se uz dobro društvo umjetnički izraze u prirodnom okruženju. 

>>'Rokovo 2014. u Virovitici'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije