Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO ZA SVE

Opasno ponašanje vozača na autocesti: 'Okreću se, voze u kontra smjeru cijelu dionicu do Zagreba'

Zatvorena autocesta Zagreb - Karlovac u oba smjera, navijači se potukli s policijom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
10.11.2022.
u 07:40

Vožnja u pogrešnom smjeru najopasnija je radnja u prometu jer to često uključuje velike brzine koje vode u sigurnu smrt.

Vožnja u suprotnom smjeru izaziva automatsku nelagodu, čak i ako je riječ o snimci, jer je riječ o najopasnijoj radnji u prometu jer često uključuje velike brzine koje dovode do nesreća sa smrtnom posljedicom.

U posljednjih sedam godina zabilježeno je više od 1.400 vožnji u suprotnom smjeru, dakle čak dvjesto godišnje. Usprkos postojećoj signalizaciji na autocesti ili visokim kaznama, vožnja u suprotnom smjeru se zabilježi svaki dan.  

- Vozači znaju skretati, odlaziti u kontra smjer, voziti se cijelom dionicom prema Zagrebu, na naplatnom postajom Zagreb istok, stati pred naplatu, okretati se nazad na odmorište Ježevo iz samo njima poznatih razloga tako da su to jako opasne stvari, rekao je operater u središnjem centru za nadzor i vođenje prometa na autocesti iz HAC-a Tomislav Pumić za HRT.

Policija je ove godine zabilježila 21 takav slučaj. A na pitanje kako se netko uopće nađe u toj situaciji, odgovorio je poznati prometni stručnjak.

- Psihički rastrojen, alkohol, droga ili kombinacija, jer jednostavno ne vjerujem da netko grubom nepažnjom može toliko biti nepažljiv da uđe u kontrasmjer. Naše autoceste su jako lijepo označene, poručio je prometni stručnjak Goran Husinec.

Vozači znaju završiti u krivom smjeru i na gradskim prometnicama.

- Najstrože je zabranjeno da se vozilo kreće lijevom, najljevijom prometnom trakom i to je jedan vrlo teški prekršaj. Takvih smo zabilježili preko tisuću u ovih devet mjeseci, istaknuo je Miron Huljak, Služba prometne policije u Ravnateljstvu policije.

Nažalost, mnoge vozače u kršenju propisa ne sprečavaju ni stroge kazne.

- Imali smo petstotinjak slučajeva oduzimanja vozila, trajno je oduzeto pedesetak vozila samo u ovoj godini samo, naglasio je Huljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije