Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće se odazvati

Ni slovenski premijer neće u Marakeš, analizu dokumenta prepustio Ceraru

Marjan Šarec
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.11.2018.
u 21:26

Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, nazvan Marakeška deklaracija, neobvezujući je dokument, a tako na njega treba i gledati, istaknuo je Šarec

Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u ponedjeljak da se ne namjerava odazvati pozivu da idućeg mjeseca sudjeluje na konferenciji u Marakešu na kojoj bi trebala biti potvrđena tzv. Marakeška deklaracija, te da je riječ o neobvezujućem dokumentu.

Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, nazvan Marakeška deklaracija, neobvezujući je dokument, a tako na njega treba i gledati, kazao je u izjavi medijima slovenski premijer, dodavši da se oko tog dokumenta bez potrebe diže velika prašina te da ne namjerava ići u prosincu u Marakeš gdje bi trebao biti potvrđen.

"Mislim da se oko toga diže previše prašine, a i one države koje su do sada najavile da se povlače iz te deklaracije čine to prvenstveno iz unutarnjopolitičkih razloga", kazao je Šarec.

Dodao je da je vlada razmatranje Marakeške deklaracije prepustila na razmatranje ministarstvu vanjskih poslova koje sada vodi bivši premijer Miro Cerar. Cerarova vlada je u svibnju ove godine prihvatila zadnje službeno stajalište o problematici migracija.

Do sada je više europskih i drugih država najavilo da neće potvrditi Marakešku deklaraciju. Prošlog su tjedna to najavile Austrija i Mađarska, a rezerve glede dokumenta navodno imaju Poljska i Češka.

Ključne riječi

Komentara 6

IN
inbox
22:39 05.11.2018.

svaka čast. čovjek ne želi izdati svoj narod

ST
stefj
22:08 05.11.2018.

Ma nema frke, Plenković će je sigurno prihvatiti...

LU
Lujo123
00:15 06.11.2018.

sorošu treba stati na rep svim sredstvima, a soroševce (kak predlaže jedan komentator) pred Prijeki sud!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije