Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ni raspuštanja Sabora ni nove većine: 76 ruku nema ni Karamarko ni Milanović

Naslovnica 11.6.
Foto: VL
11.06.2016.
u 00:00

Politički akteri do 17. lipnja trebali bi odgovoriti na četiri pitanja

Politički akteri do 17. lipnja trebali bi odgovoriti na četiri pitanja, o opozivu predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, o opozivu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, o raspuštanju Hrvatskog sabora i o preslagivanju. Odgovori na ta pitanja odvest će nas do novih izbora, nove Vlade pod vodstvom HDZ-a ili aktualne Vlade kroz dogovor HDZ-a i Mosta.

Većina stranaka i zastupnika se manje ili više jasno očitovala o svemu, a iz toga kako su se ili se nisu izjasnili, može ih se pozicionirati. Očigledno je da HDZ i njihovi sadašnji i mogući budući partneri nisu za nove izbore jer zbog aktualne krize strahuju od izglednog povratka Zorana Milanovića na vlast.

Stoga, inicijativa Hrvatskih laburista za raspuštanje Hrvatskog sabora zasad nema šanse. Za takvo rješenje krize zasad su 62 oporbena zastupnika, a osim njih, među onima koji bi radije nove izbore nego preslagivanje po HDZ-ovim uvjetima, još su dva zastupnika HDSSB-a i 12 Mosta. Ali dok god Most vidi mogućnost nastavka rada aktualne Vlade, neće biti za raspuštanje Sabora, tim više što HDZ-ov šef Sabora odlučuje kad će se o tomu glasovati.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Orešković ne odustaje od borbe u Saboru. Manjinci, HRID... zazivaju dogovor HDZ – Most

>>Rakitić uoči Turske: Odrastao sam s Turcima, Turan mi je poput brata, ali mi dobivamo

>>Ivan Turudić: Donesena je saborska deklaracija kojom je osuđen montirani proces, ali kardinal još nije sudski rehabilitiran

>>Marihuana iz Kanade za koji dan u apotekama

>>Ratko Bošković: 2017. godina istine za brodogradnju u Dalmaciji

>>Bill Gates daruje 100.000 kokoši najsiromašnijima

Foto: VLm

Komentara 31

FA
Fake
20:59 10.06.2016.

Da,vama su rekli i jedni i drugi.

BE
beitsche
23:38 10.06.2016.

Karamarko I milanovic su podmetaci huskaci I lazljivci. .oreskovic im smeta jer pored njega nemogu varati. .Tim je za njih Einstein. .a oni ga pokusavaju ismijati da je dudek. .ajd odite vi bolek I lolek u izrael trait posla. .peraci tanjura. .nista vise

DA
dangebandi
21:01 10.06.2016.

Bizonko, hdz ima glasove kao što ti imaš tu nickove, lažnjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije