Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatar

Ni nakon osam godina ne nazire se kraj adaptacije škole

' SS Zlatar'
'Sabina Pusec/VLM'
17.09.2013.
u 12:00

Školski odbor upućuje dopis nadležnim institucijama, uz molbu da se do kraja iduće godine radovi završe

Srednja škola Zlatar uselila je 2000. godine u prostor nekadašnje tvornice SKIM, nakon čega je osnivačka prava preuzela Krapinsko - zagorska županija. U drugu fazu adaptacije krenulo se 2005. godine, a vrijednost radova iznosi 7,1 milijuna kuna.

Potrošeno 4,4 mil. kuna

No, završetak adaptacije još se ne nazire. Do sada je utrošeno 4,4 milijuna kuna, a kako se gradnja oteže, troškove su povećali i postupci konzervacije te zaštite gradilišta zbog sigurnosti, kako ne bi propalo ono što je ranije izgrađeno. Za ovu godinu od 5,2 milijuna kuna, koliko je Županija predvidjela osnovnim i srednjim školama za kapitalne investicije, SŠ Zlatar nije namijenjeno nikakvo ulaganje.

– Nadali smo se da će rebalansom temeljnog plana biti osigurana mogućnost nastavka radova, no to se nije dogodilo. Posjetila nas je zamjenica župana Jasna Petek, kako bi se preko ZARA-e ponovo krenulo u apliciranje na fondove – kaže ravnateljica škole Zdenka Rogina, dodajući da ove školske godine SŠ Zlatar ima 18 odjeljenja, a kako je dobiven još jedan razred gimnazije prošle godine, za dvije godine bit će ih 20.

Došlo do raskoraka

– Prilikom planiranja politike razvoja škole mislili smo da će nas uz obrazovni dio pratiti i u dijelu koji se tiče poslovnog prostora, no došlo je do raskoraka. Iduće godine prijeti nam situacija da nećemo imati prostora, a vjerujem da to osnivač, Grad niti ministarstvo ne bi htjeli – kaže ravnateljica.

Školski odbor upućuje stoga nadležnim institucijama dopis u kojem navodi da je očito da SŠ Zlatar nije bila od značajnijeg interesa za županiju, te da su se sredstva osiguravala za početak novih investicija, a ona započeta u SŠ Zlatar ostajala je na marginama. Nedostatak prostora kompenzira se entuzijazmom 62 zaposlena i 498 učenika u 1244 kvadrata, kaže Odbor. Podsjetivši na velike uspjehe škole na državnoj maturi, natjecanjima i upisima, u dopisu mole da se u sljedećoj godini nastoji investiciju u SŠ Zlatar privesti završetku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije