Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŽELJENA TRUDNOĆA

Šokantan podatak o milijunima žena: Oslanjaju se na ovu rizičnu metodu

trudnoća
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
29.06.2017.
u 10:12

Nadalje, kad ostanu trudne, milijuni žena nemaju potrebnu njegu

Više od 200 milijuna žena iz siromašnih zemalja svijeta koje ne žele ostati trudne ne koriste nikakvu kontracepciju i oslanjaju se na rizične metode kako bi izbjegle trudnoću zbog nedostatka novca ili informacija, pokazala je studija objavljena u četvrtak.

U izvješću se navodi da bi dostupna i pouzdana sredstva kontracepcije smanjila broj neželjenih trudnoća s 89 milijuna na 22 milijuna godišnje u svijetu. "Ciljevi seksualnog i reproduktivnog zdravlja žena u zemljama u razvoju su dostižni i dostupni", rekla je Ann Stars iz Instituta Guttmacher koji je sastavio izvješće.

Mnoge žene u Africi, Aziji i Latinskoj Americi nemaju novaca za moderna sredstva kontracepcije ili im ona nisu dostupna zbog drugih razloga, navodi taj institut sa sjedištem u SAD-u.

Nadalje, kad ostanu trudne, milijuni žena nemaju potrebnu njegu, dodaje se u izvješću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije