Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedničko djelovanje

Nezavisni vijećnici najavili stvaranje Kvarnerskog saveza lista!

Opatija
Goran Kovačić/PIXSELL
12.08.2014.
u 15:53

Odlučili su se udružiti i ubuduće zajednički djelovati kako bi učinkovitije rješavali aktualne probleme

- Građani našeg kraja žive naslonjeni jedni na druge i dijele mnoge probleme, dok se aktualni čelnici ponašaju kao da su Mošćenička Draga, Lovran, Opatija, Matulji i Kastav nepovezani otoci usred oceana - kazao je danas opatijski nezavisni gradski vijećnik Ernie Gignate Dešković u ime čelnika nezavisnih lista liburnijskog područja, lovranske NL Drage Korošeka, matuljske NL Željka Grbca, nezavisnih grupa Kastva i Mošćeničke Drage.

Naime, odlučili su se udružiti i ubuduće zajednički djelovati kako bi učinkovitije rješavali aktualne probleme, kao što je, primjerice matuljska cesta. - Donji dio ceste nalazi se u Gradu Opatiji, a gornji u Općini Matulji. Ta cesta pokazuje kakve se sve tragikomičnosti izrode nesuradnjom. Nakon nedavnih radova na dijelu te ceste, ona je prometno neusklađena, donji je dio jednosmjeran, a gornji dvosmjeran. Automobili u opatijskom dijelu ulijeću u jednosmjernu, što je već dovelo do nekoliko nesreća - kazao je Gigante Dešković navodeći i druge probleme, derutne domove zdravlja, neuređene, plaže, pomorskog dobra, skupu liburnijsku vodu.

Pokreću međusobnu suradnju uz poruku da se mora, kako vele, "zajednički promišljati zajedničku sredinu". Suradnja liburnijskih nezavisnih lista tek je prvi korak, zajednički će nastupati i prema Primorsko-goranskoj županiji, a nastavljaju je širiti Kvarnerom, što će, kako najavljuju, prerasti u Kvarnerski savez lista. Već su, kažu, razgovarali s više kvarnerskih nezavisnih grupa i lista koji su izrazili želju pridružiti im se.

>>Opatija tri dana slavi 170 godišnjicu turizma

Komentara 2

ŠI
Šinjor
13:16 13.08.2014.

Podrška svim nezavisnima sa Kvarnera!

TA
tamanitelj
16:23 12.08.2014.

Pogotovo ako to govori Dešković ,, '??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije