Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Ergović

Nezakonita odluka Vijeća članova HUP-a: 'Predsjednica nema legitimitet za obnašanje dužnosti'

Zagreb: Održana konferencija za medije u organizaciji HUP Skor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.05.2020.
u 18:16

Statutom HUP-a određeno je da se predsjednik bira na tri godine, a ista osoba ne može biti uzastopno izabrana više od dva puta

Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, upozorio je Vijeće članova HUP-a na nezakonitu odluku o imenovanju vršitelja dužnosti Predsjednice HUP-a u skladu s člankom 42. Zakona o udrugama. Sadašnjoj je predsjednici Gordani Deranji istekao drugi mandat, a Statut ne dopušta da ista osoba bude uzastopno izabrana više od dva puta.

- Odluka Vijeća članova kojom se dosadašnja Predsjednica nakon isteka mandata, imenuje za vršitelja dužnosti je nezakonita i suprotna odredbama Statuta Hrvatske udruge poslodavaca - poručuje.

Statutom HUP-a određeno je da se predsjednik bira na tri godine s tim da ista osoba ne može biti uzastopno izabrana više od dva puta.

- Isto tako, niti Statutom, a niti odredbama važećih propisa koji reguliraju rad udruga, ne postoji zakonska mogućnost da se imenuje vršitelj dužnost na mjesto Predsjednika udruge - tvrdi Ergović.

- Dosadašnja predsjednica nema valjani legitimitet za obnašanje navedene dužnosti, nezakonito zastupa Udrugu, niti može zakonito nadzirati poslovanje Udruge - dodaje Ergović koji, kao član Udruge, zahtijeva od Vijeća da se nepravilnosti otklone u najkraćem roku.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
18:35 07.05.2020.

Predsjednica nema legitimitet za obnašanje dužnosti ali ima hrvatski afinitet da ostane svoja na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije