Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol branitelja

Nezadovoljnici osnovali isto tijelo drugog imena

bjelo
Damir Spehar/PIXSELL
15.10.2013.
u 12:40

Udruge koji su nedavno istupile iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata sada osovale Zbor braniteljskih udruga

Nedavni raskol i duboka podijeljenost među bjelovarskim braniteljima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata ovih su dana dobili i formalnu potvrdu. Naime, prema pristiglom priopćenju u petak je održana utemeljiteljska sjednica na kojoj su predstavnici 11 udruga osnovali Zbor braniteljskih udruga.

- Razlozi utemeljenja Zbora su situacija nastala nakon raspada Koordinacije braniteljskih udruga Grada Bjelovara i potrebe za poboljšanjem učinkovitosti i zajedničkim djelovanjem udruga - stoji uz ostalo u priopćenju koje potpisuje izabrani predsjednik novoosnovanog Zbora Dragutin Novaković.

Dvojnosti (ne)će biti!?

Što zapravo to znači i kako će to u praksi funkcionirati budući da sada osnivanjem Zbora zapravo imamo dva istovjetna tijela samo različitog imena, Novaković spremno odgovara.

- Nitko ne treba strahovati da će se osnivanjem Zbora jaz među braniteljskim udrugama produbiti, niti da će ne daj Bože biti dvojnosti u obilježavanju važnih datuma - kaže Novaković dodajući da Zbor ima pretenzije u svoje okrilje okupiti i udruge koje imaju sjedišta i izvan Bjelovara. U Zboru su se, kaže, okupili predstavnici udruga koje nisu bili zadovoljni načinom kako je Koordinacija funkcionirala u posljednje vrijeme, no to nikako ne znači da u Zbor nisu dobro došli i udruge koje su ostale u Koordinaciji.

- Mi želimo pomirbu i svima ćemo pružiti ruku pomirenja. Ja sam se i prihvatio ove funkcije jer imam iluziju da ćemo uspjeti smiriti strasti, ukliniti antagonizme i ponovo objediniti sve udruge u jedno tijelo, pa kako god ga zvali - ističe Novaković.

Tko koga predstavlja?

Željko Dragašević, predsjednik bjelovarske HVIDRE i nakon raskola izabrani predsjednik Koordinacije koja je sada zapravo suprotni tabor nije bio iznenađen osnivanjem Zbora.

- Ne stoji tvrdnja da se Koordinacija raspala, ona uredno funkcionira i čine je 12 braniteljskih udruga koje su sve uredno registrirane. Svako ima pravo organizirati se kako želi, no bilo bi korektno da su naveli koje su to udruge i tko koga tamo predstavlja - ističe Dragašević uvjeren da će se uskoro otkriti i prava pozadina osnivanja Zbora.

>> Spontana potpora bjelovarskih branitelja Vukovaru

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije