Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO VRIJEME

Nevrijeme poharalo istok zemlje: Vjetar čupao drveće, auti stali zbog tuče

Slavonski Brod: Olujno nevrijeme rušilo stabla i nosilo crijepove s krovova kuća
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/15
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.08.2020.
u 16:48

Nevrijeme je donijelo štetu i na području Požeštine i Našica.

Olujno nevrijeme s kišom i tučom pogodilo je danas nešto oko 14 sati područje Slavonskog Broda. Vjetar je bio toliko snažan da je raznosio stolove i stolice s terasa kafića, a automobili su bili prisiljeni stati i čekati da prestane tuča.  Nevrijeme je donijelo štetu i na području Požeštine i Našica.

- U Našicama je nastala velika materijalna šteta. Stradala su mnogobrojna stabla, na nekoliko automobila kod bolnice je palo drvo, a kod dvorca je također kaos - rekao je čitatelj za 24sata. 

Našice je oko 14:30 pogodilo orkansko nevrijeme te da su stradali krovovi kuća, automobili, znakovi uz cestu, drveće...

- Sve gradske službe su odmah izašle na teren počevši od Javne vatrogasne postrojbe Našice koji radi na prohodnosti ulica, Našičkog parka koji se brine za čišćenje ulica dok Našički vodovod radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Nadamo da nema ljudskih žrtava dok je materijalna šteta velika - rekao je gradonačelnik Josip Miletić, pišu TV Našice. 

 Gradonačelnik Miletić izjavio je kako Našice „takvo nešto ne pamte“.

- Imamo velike štete na javnim i privatnim objektima, stradali su krovovi, od siline vjetra popadala su brojna stabla i oštećeno je puno automobila. Sve relevantne službe su odmah izašle na teren – vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća i djelatnici vodovoda, i odmah krenuli u sanaciju - rekao je gradonačelnik Miletić.

David Ferčec, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice, rekao je da su zaprimili sedamdesetak poziva za intervenciju i krenuli u otklanjanje posljedica nevremena.

- Dobili si smo brojne dojave o štetama na krovovima, bujičnim poplavama, stradali su i neki električni vodovi, a na pojedine prometnice popadala su stabla. Ekipe su na terenu i rade na saniranju šteta - rekao je Ferčec.

 
Ključne riječi

Komentara 7

SA
sambo
17:21 04.08.2020.

Kod dvorca 14h kao da se nebo otvorilo, šahtovi nisu mogli svu vodu popiti...užas

LI
Linomedo
03:10 05.08.2020.

Iz ovoga se vidi da Hrvatske vode ne rade svoj posao u cijeloj Hrvatskoj, nemaju radnike koji rade fizičke poslove, njih su otpustili, ostali su "menađeri"

DH
dalibor.hren
18:39 04.08.2020.

Je li i za to kriv Bandić? Šahtovi ne stignu progutati vodu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije