Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančasto upozorenje

U Sisku se auto zaglavio u pothodniku, u Brodu vjetar nosio stolce...

Nevrijeme u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/12
02.05.2018.
u 22:32

Nevrijeme praćeno tučom, udarima gromova i jakim vjetrom pogodilo je i međimursko područje

Nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom koje je protutnjalo Siskom ostavilo je nekoliko srušenih stabala na prometnicama te poplavljene ceste i pothodnike.

Oborinska voda stvara probleme u prometu na nekoliko mjesta, poplavljeni su podrumi u Ulici Ivana Meštrovića. 

Nevrijeme u Sisku
1/11

Poseban je problem nastao kada su dva željeznička podvožnjaka na ulazu u gradsko središte bila poplavljena, pa je u vodi zapelo nekoliko osobnih automobila. Budući da je i prilaz s Novog mosta u središte grada zatvoren zbog radova na rekonstrukciji mosta, promet je bio gotovo blokiran. Zbog velike količine padalina i slabe vidljivosti dogodilo se i nekoliko lakših prometnih nesreća koje su prošle samo s manjom materijalnom štetom. 

Veći dio Siska bio je bez struje 15-ak minuta. Jak vjetar slomio je nekoliko grana i stabala koji su dodatno otežali promet. Stanje se postupno normaliziralo poslije 20 sati. 

Nevrijeme u Sisku
1/10

Pogoršanje vremena zahvatilo je i Zagreb i druge dijelove Hrvatske. Nevrijeme praćeno tučom, udarima gromova i jakim vjetrom pogodilo je međimursko područje, piše eMeđimurje.

Nevrijeme je bilo i u Slavoniji, a portal SBplus objavio je snimku na kojoj u Slavonskom Brodu vjetar nosi stolice:

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za sjevernu i dio središnje Hrvatske.

DHMZ je najavio kako se poslijepodne i navečer u unutrašnjosti zemlje uz jači razvoj oblaka očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom, u središnjim predjelima moguće i izraženiji. 

Za sutra je u noći i ujutro najavljeno postupno naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije na Jadranu i u gorskim predjelima, a do kraja dana i u središnjim te sjevernim krajevima. Na zapadu, ponajprije u gorju oborina lokalno može biti i obilnija, dok će najviše sunčanog vremena biti u Slavoniji i Baranji.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna većinom između 21 i 26, na istoku i do 30.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:11 03.05.2018.

Auto SE zaglavio????Dajte angazitajte lektora vec jednom. Ili pismene novinate

VI
Vito
06:36 03.05.2018.

02. svibnja 2018. u 22:32 Stanje se postupno normaliziralo poslije 20 sati. ::: Sada je 6:34 u jutro 3. svibnja 2018.g. - prošlo je tek 7 sati od nevremena. __ Očiti dokaz o samozvanim predviđateljima budućnosti zaposlenim u "Večernjaku".

SC
schwertransport
05:39 03.05.2018.

Da je svabski auto nebi se zaglavio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije