Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku

Nevrijeme pogodilo i Jadran, pijavica na riječkom području

Pijavica Novi Vinodolski
Foto: Denis Čulinović/Istramet
1/3
13.06.2018.
u 18:06

Grmljavinski pljusak prouzrokovao je i sniženje temperature zraka. Tako meteorološka postaja u Puli mjeri do 26 °C, a na riječkom području kreću se većinom između 16 i 19 °C

Osim nevremena praćenog kišom i tučom u Zagrebu ni ostatak Hrvatske nije ostao pošteđen. 

U sklopu snažne grmljavinske oblačne linije koja se oko podneva premještala preko Kvarnera, kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica, javlja istramet.hr.

Kako javljaju, pijavica se  zadržavala iznad morske površine te nije prouzročila štete.

Isti  grmljavinski sustav do 12 sati i 45 minuta donio je Matuljima obilnih 42 mm kiše, a ostale postaje oko Učke mjere uglavnom do 25 mm kiše.

Grmljavinski pljusak prouzrokovao je i sniženje temperature zraka. Tako meteorološka postaja u Puli mjeri do 26 °C, a na riječkom području kreću se većinom između 16 i 19 °C

Pijavica Novi Vinodolski
1/22

Dalmacija danas prenosi kako su tuča i grmljavinski pljuskovi pogodili i Trogir i širu okolicu. Čiovo je u samo par sati dobilo 43 mm oborina, a Kaštela i Split koji su se našli na rubnim dijelovima oblaka od 9 do 14 mm.

 

Temperature su pale oko 6 Celzijevih stupnjeva i na području Splita i okolice te Brača.

- Stigla je s juga sve do punte rive. S mora je ušla na samu rivu, odmah je bacila dva kemijska WC-a u more, sreća da je u tom trenutku na rivi bilo malo ljudi. Srušila je građevinsku ogradu, pobacala je stvari, predmeti su letjeli više desetaka metara u zrak. Ljudi su bježali kada su vidjeli koliko je snažna. Zanimljivo, pijavica nije nastavila pustošiti po gradu, nego se jednostavno okrenula i vratila odakle je došla - prema kanalu - rekla je Zorka Bibić, čitateljica Dalmacija danas. Dojave o pijavicama dolazile su i iz okolice Hvara, Visa, Brača i Šolte. 

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split, a DHMZ na svojoj stranicama izvještava da nas slično vrijeme očekuju i narednih tjedan dana. 

Foto: DHMZ
Pijavica Novi Vinodolski Pijavica Novi Vinodolski
1/11

 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije