Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno jugo

Za područje Gorskog kotara proglašena elementarna nepogoda

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/7
12.12.2017.
u 14:40

Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama.

Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila od 12.30 sati, nakon slabljenja vjetra, ali su za sva vozila ostale zatvorene sve ostale državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, zbog opasnosti od pada stabala na kolnik i otežanog uklanjanja, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na mjestima gdje su pala stabla sužen je kolnik pa je nužno omogućiti prolazak interventnim vozilima.

U Gorskom kotaru oštećeni vrtići, škole, crkve

Olujno jugo, koje puše u Gorskom kotaru već drugi dan, dosežući brzinu od 90 kilometara na sat, oštetilo je brojne objekte, među kojima i škole.

Tako je vjetar otkinuo veći dio krova s Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" u Vrbovskom pa je škola privremeno zatvorena, a ne radi ni dječji vrtić zbog opasnosti od dijelova krova škole koje vjetar još raznosi.

Nastave nema ni u područnim školama Gerovo i Brod Moravice zbog nestanka struje, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Oštećena je crkva u Lokvama te još niz objekata u većem dijelu Gorskog kotara. 

Pogledajte olujno nevrijeme u Europi:

1/12

Gradske uprave Delnica i Vrbovskog te načelnik Općine Lokve otvorili su telefonske linije za pozive mještana kojima je potrebna pomoć.

Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom, izvijestili su u utorak iz Primorsko-goranske županije.

Šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko obišli su zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić i pročelnik riječkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera.

Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama. 

Komentara 2

Avatar CHOW
CHOW
15:41 12.12.2017.

Nikad čuo za Brod Moravice?

ME
MejaCity
15:41 12.12.2017.

a slike iz Rijeke,nije to gorski kotar šabane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije