Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I BiH na udaru

Nevrijeme pogodilo Mostar, poplavljene prostorije HNK

Kiša
Foto: DPA/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
11.09.2017.
u 20:05

Sva sreća što voda značajno nije prodrla u prostoriju u kojoj se nalaze električni razvodni ormari, premda je i tu stanje vrlo ozbiljno.

U poslijepodnevnim satima snažno nevrijeme pogodilo je Mostar, a jaki udari vjetra čupali su stabla iz korijena.

Nevrijeme je bilo praćeno jakom kišom i olujnim vjetrom, a prouzročilo je znatnu štetu kako na javnoj tako i privatnoj imovini. Nedovršena zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u samom središtu grada nije izdržala nalet jakog nevremena i obilne kiše. Ploča, koja je izlivena prije dvadesetak godina, propustila je na nekoliko mjesta, voda je došla blizu električnih instalacija, ali srećom i brzom intervencijom nije ugrozila kostime, rekvizite i samu Malu scenu gdje se izvode predstave.

Često prokišnjava

I ovaj posljednji slučaj još je jednom povukao pitanje gradnje zgrade jer je krajnje vrijeme da jedina nacionalna kazališna kuća Hrvata u BiH dobije uvjete i zgradu kakve zaslužuje. Kako su nam kazali iz HNK Mostar, nedovršeni objekt, odnosno nepostojanje pravog krovišta te dotrajalost izolacije, uzroci su probijanja vode u radne prostorije i na scenu Hrvatskog narodnog kazališta Mostar nakon svake manje kiše. Posljednje obilne oborine stvorile su ogroman problem u kazalištu.

– Zbog nedovršenog krova u proteklih 15 godina često nam je prokišnjavalo pa imamo značajne štete na odjeći i rekvizitima koje koristimo. ​Stanje je iz godine u godinu sve teže​​ te je daljnji rad​ Kazališta​ doveden u pitanje.​ Vidno je oštećen strop ispred ulaza na scenu te u​ tehničk​oj​ sob​i​ i prostorij​i​ za rekvizite.​ Sva sreća što voda značajno nije prodrla u prostoriju u kojoj se nalaze električni razvodni ormari, premda je i tu stanje vrlo ozbiljno te strepimo hoće li se to dogoditi – kazao nam je pomoćnik ravnatelja HNK Mostar Josip Blažević.  

   
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
09:05 12.09.2017.

A koga briga za nevrijeme u BiH.Podguzne muhe interesira nevrijeme u SADu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije