Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI ZABRINUTI

Nevjerojatna snimka djece iz okolice Omiša: 'Zar se mora dogoditi tragedija da se nešto napravi?'

Screenshot
06.03.2021.
u 13:42

''Oni nama četiri godine obećavaju: 'Evo, samo što nije'. A mi k'o budale čekamo'', kaže Martina, jedna od zabrinutih roditelja

Nikad do sad nisam imala potrebu svoje probleme javno iznositi, ali baš danas je bila ta kap koja je prilila čašu! Svatko tko pogleda ovaj video shvatit će zašto. Ovako naša dica moraju na "autobusnu stanicu" kad idu u školu!! Pitate se zašto?!? Eto, i mi ne razumimo. Sad ja sve pitam, hoće li se trotoar napravit tek kad neko strada? - tim riječima upozorila je putem Facebooka Martina Škarica na veliku opasnost s kojom se susreću djeca iz mjesta Duće-Glavica kod Omiša.

Za Dnevnik.hr kazala je da je to problem na koji upozoravaju već četiri godine. Zabrinuti roditelji traže nogostup ili pak samo pješački prijelaz kako bi djeca mogla sigurno prijeći na drugu stranu ceste.

''Oni nama četiri godine obećavaju: 'Evo, samo što nije'. A mi k'o budale čekamo'', kaže Martina. A kako nema nogostupa, djeca moraju obilaziti i zidić privatnom vlasništvu, koji se počeo i urušavati.

''Zar se mora dogoditi tragedija da bi dobili nogostup i da se nešto napravi? Pa mi smo turističko naselje. Toliko turista dolazi, a ne može se nogostup riješiti'', pita se majka. Kaže da su, osim s Općinom Dugi Rat i Hrvatskim cestama, pokušali razgovarati i s vlasnikom zidića i molili ga da sruši, no on je to odbio.

''Tu ima najmanje 25 djece koja čekaju autobus na toj stanici. Mi nemamo zebru, dakle morate djecu otpratiti na stanicu i sa stanice jer nema zebre i nitko neće stati'', kaže Martina i ističe kako samo nekoliko kilometara dalje od stanice, u blizini hotela, ima pješački prijelaz.

''Stajala sam djecom sedam minuta na cesti jer nitko neće stati jer nema zebre. Djeca mi kažu: 'Mama, kako da prijeđem kad mi učiteljica kaže da ne smijem ako nema zebre?' I upravu je'', rekla je.

Za to vrijeme odgovornost međusobno prebacuju Hrvatske ceste i Općina. Iz Općine kažu da su 2019. godine prihvatili da se počne s pripremama za izgradnju nogostupa dugog 40 metara. U listopadu iste godine su dostavili idejni projekt Hrvatskim cestama, no vraćen im zbog nepotpune dokumentacije. Sastali su se u međuvremenu i s voditeljem Hrvatskih cesta u Splitu i dogovorili da Općina izradi glavni projekt izgradnje nogostupa. Projekt je izrađen prošle godine u svibnju, a nakon izlaska geodeta na teren utvrdili su da se izgradnjom nogostupa ne zadire u privatni posjed, o čemu su iz Općine obavijestili i Hrvatske ceste.

''Njihov odgovor na to je podnesak od 11. studenog 2020. godine u kojem kažu da su suglasni s izgradnjom i da je radi realizacije isotg potrebno provesti svu zakonsku proceduru sukladno Zakonu o gradnji, što je bila i naša posljednja komunikacija s Hrvatskim cestama'', zaključuju iz Općine Dugi Rat.

Iz Hrvatskih cesta pak kažu sljedeće: 

"'Prema odredbama važećih zakona, vođenje pješačkog prometa u naselju je u domeni lokalne samouprave. Općina Dugi Rat je naručila izradu tehničke dokumentacije u kojoj će biti obuhvaćena izgradnja nogostupa na predmetnoj lokaciji. Po zaprimanju projektne dokumentacije te pregleda iste, predmetna izgradnja pješačke staze moći će biti uvrštena u Plan nabave Hrvatskih cesta."

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar drug Joža
drug Joža
13:59 06.03.2021.

Ovakve lokalne šerife treba davati u novine bez milosti.

JI
Ja i Ja
14:02 06.03.2021.

Pa uzmite toljage i istjerajte tog lokalnog šerifa...

OB
obican
14:13 06.03.2021.

Sad ce izbori, pa odlucite kome dati glas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije