Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina ispod stola

Nevjerojatna prijevara u Rijeci: Ukrao milijune, sad strahuje za život

Grad Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
10.02.2014.
u 19:17

U novoj “piramidalnoj prijevari” žrtve su liječnici, odvjetnici, poduzetnici, neki ugostitelji pa čak i političari, ali i obični ljudi

Mjenjačnica “Daj - Dam” u riječkom Starom gradu u središtu je afere povezane s piramidalnom zaradom. Na obećanja vlasnika Davida Novakovića da će uloge svojih sugrađana višestruko “oplemeniti” nasjeli su mnogi imućniji Riječani, ali i umirovljenici.

Novaković im je navodno ostao dužan i glavnicu i obećani vrtoglavi prinos pa je posljednjih tjedana za njim krenula prava potraga. Dvojica riječkih umirovljenika priznala su nam da su na svoje uloge od po tisuću eura potkraj godine, kad su krenule priče da je “David propao”, uspjela vratiti s obećanom kamatom. Dobili su po 1760 eura.

Oni spadaju u red onih koji Novakovića, unatoč svemu, smatraju dobrim i poštenim čovjekom koji se precijenio, dok drugi komentiraju da takvoj osobi ne bi dali ni kune. Zbog prijetnji smrću, kako se Novaković povjerio medijima, otišao je na policiju i sve prijavio jer strahuje za svoj i život obitelji koja s njegovim poslom nije imala nikakve veze.

Priznaje da je nekima ostao dužan, no napominje i da je mnogima obećano isplatio, pa i preplatio. Na telefone se ne javlja, jučer nije bio “u điru” na uobičajenim mjestima gdje ga se u gradu inače moglo vidjeti. Njegova imovina, nedovršena kuću u kvartu Srdoči i zemljište na Krku navodno su opterećeni hipotekama, no čuje se i da su nekretnine već odavno prebačene na članove obitelji pa Novaković, koji je u ovom poslu okrenuo najmanje dva milijuna eura – nema ništa. Mjenjačnicu je zatvorio potkraj prošle godine kad je “krenulo nizbrdo”, a potom su krenule i priče o novoj “piramidalnoj prijevari” u kojoj su žrtve liječnici, odvjetnici, poduzetnici, neki ugostitelji pa čak i političari, ali i posve anonimni, obični ljudi s malim ulozima.Nagađanja su dobila na vjerodostojnosti kad je prije nekoliko dana u stan bivše Novakovićeve žene upao ljutiti Riječanin (63) i prijeteći joj pištoljem tražio svoj novac.

I Novakoviću je više puta tijekom siječnja i prvih dana veljače govorio da će ga ubiti ako mu ne vrati 44.000 eura. Zbog mnogo veći iznos, više od 300.000 eura, Novakovića je tužio riječki odvjetnik Dušan Trifunović koji, za razliku od mnogih drugih, za novčane transakcije ima pismene potvrde.

>> Dva naoružana razbojnika opljačkala kladionicu

Komentara 12

DU
Deleted user
11:11 10.02.2014.

Tko im je kriv kada su lakomi.

Avatar tituš
tituš
11:57 10.02.2014.

Ne nego nakon takvih prijevara trebao bi biti nagrađen cjelogodišnjim boravkom na Brijunima, da mu pjeva Tereza Kesovija, glumi Rade Šerbedžija, društvo čine Stazić i Josipović, a da im s vremena na vrijeme navrati pokojna Jovanka i Ivan Jakovčić!!??? Za "pametne" ulagače i nije drugo nego pušionica!

FR
frodododo
11:10 10.02.2014.

Vuk s korza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije