Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepričvršćeni vijci

Nevjerojatan propust: Autobusu tijekom vožnje otpali kotači!

Čazmatrans
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
14.01.2020.
u 11:11

Kotači su se potom otkotrljali koprivničkom ulicom i udarili u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera

Autobusu Čazmatransa otpali su kotači tijekom vožnje u Koprivnici, a pravim čudom nije došlo do teže nesreće!

Nezgoda se dogodila lani u ožujku oko 14.20 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Autobusom Iveco upravljao je vozač Miroslav Sić, a zbog nepričvršćenih vijaka u jednom času tijekom vožnje otpala su “oba kotača s lijeve strane stražnje osovine”.

Kotači su se otkotrljali na cestu te udarili u prednji desni bočni dio osobnog automobila Renault Clio kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica. Nakon očevida je izvanrednim tehničkim pregledom u Koprivnici na autobusu utvrđeno “postojanje nedostataka koji su kategorizirani kao opasni”.

Zbog toga su ovih dana prekršajno na sudu kažnjeni Čazmatrans prijevoz, koji mora platiti 12.000 kuna, i odgovorna osoba Josipa Geršić kojoj je određena kazna od 6000 kuna.

Oni su u svojoj obrani svu krivnju pokušali svaliti na vozača, ali sud ih je odbio. U presudi stoji kako “vozilo ne ispunjava posebne uvjete koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca”.

Navodi se kako je “unutrašnjost autobusa bila prljava i oštećena, autobus nije imao osnovni pribor za interventno čišćenje, vanjske površine su bile oštećene korozijom, mehanizam za uvlačenje sigurnosnih pojaseva nije bio ispravan, a nije bilo vatrogasnog aparata ni kutije prve pomoći”.

Pogledajte i video: Autobusu otpao kotač na Laništu

Komentara 2

CO
cokoljindaaa
15:35 14.01.2020.

Hej soferu dodaj gas, dodaj gas, zatnji kotac ispred nas, ispred nas.

MA
marina58
13:56 14.01.2020.

Otpadaju kotači, autobusi puni djece zapale se u vožnji i izgore na cesti, u staračkim domovima spaljuju žive ljude . Von der Leyen govori o odlikama po kojima su Hrvati poznati. Zna li za ove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije