Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upali u zasjedu

Nevjenčani par iz Kutine 'operirao' po vikendicama: krali pića, bačve, akumulatore...

Par iz Kutine krao po vikendicama
Foto: PU sisačko-moslavačka
1/8
18.09.2018.
u 12:44

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 130.000 kuna

Kutinska policija uhitila je nevjenčani bračni par s područja Kutine, 39-godišnjeg B. K. i 43-godišnju K. U., koje sumnjiči za čak 43 teške krađe iz vikendica na području Moslavine.

Do uhićenja je došlo u noći s četvrtka na petak kada su policajci blokirali područje na kojem su u proteklim mjesecima učestale provale. U tako postavljenu zasjedu sa svojim automobilom punim ukradenih stvari uskoro su "uletjeli" i kradljivci koji su netom prije provalili u pet vikendica.

Par iz Kutine krao po vikendicama
1/11

Daljnjom istragom utvrđeno je kako je dvojac na području Popovače i Velike Ludine od početka prosinca prošle do sredine rujna ove godine počinio ukupno 43 kaznena djela i to 42 provale u vikend-kuće i jednu krađu. Od spomenutih teških krađa prilikom šest provala ništa nije ukradeno. Iz vikendica su krali razne predmete i opremu za vinogradarstvo, razne peći za grijanje, inoks-bačve, akumulatore, pretvarače za struju, agregate, plinske boce i kuhala, ljestve, motorne pile, trimere, dijelove rakijskih kotlova, razne bakrene predmete, razne električne aparate i alate, potopnu pumpu, alkoholna pića, stvari za kućanstvo i druge predmete. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 130.000 kuna.

Dio ukradenih predmeta pronađen je te će biti vraćen vlasnicima, dok je istražni sudac osumnjičenima odredio jednomjesečni pritvor.

"Određivanje istražnog pritvora pokazuje visoki stupanj sumnje da su oni počinitelji učestalih provala na ovom području", rekao je na tiskovnoj konferenciji načelnik Policijske postaje Kutina Predrag Fintić.

Pogledajte video smotanog pljačkaša:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Niškorist
Niškorist
13:15 18.09.2018.

Koje su nacionalnosti i kak se zovu ?

BR
brigada
14:07 18.09.2018.

Nece dobiti ni dana zatvora.U Njemackoj ukrades nesto st vrijedi 10 Eura .Upisan si kao lopov za sva vremena i kazna je za to 400 Eura ili odradi to u kaznionici.Kod nas su zakone redili kriminalci i to po svojoj mjeri.

PI
pimnpekpeka
13:07 18.09.2018.

najvažnije od svega je to da su nevjenčani???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije